Επέκταση διαδρόμου και κτηριακών εγκαταστάσεων στον νέο αερολιμένα Πάρου.

16 Νοεμβρίου 2020 15:45

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας μεταφέρουμε την ικανοποίηση των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου καθώς με το παραπάνω σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η ένταξη της Πράξης <<ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΟΥ>> με Κωδικό ΟΠΣ 5056685 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα <<Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020>>, με συνολικό κόστος πράξης 46.365.267,99 ευρώ.
Θα επιθυμούσαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στην Ελληνική Κυβέρνηση, στην πολιτική ηγεσία και στα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών , του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Οικονομικών και των λοιπών συναρμόδιων Υπουργείων, που διαχρονικά από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 στήριξαν το αίτημα των νησιών μας για την κατασκευή ενός σύγχρονου αεροδρομίου στην ν. Πάρο.
Στην σχετική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων αναφέρονται οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο νέο αεροδρόμιο καθώς και το χρονοδιάγραμμα έναρξης και λήξης της πράξης (30.6.21 - 31.12.23).
Είναι σημαντικό να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης διότι γνωρίζουμε ότι στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 δεν προβλέπεται χρηματοδότηση για αεροδρόμια.
Για τους παραπάνω λόγους θα επιθυμούσαμε να μας ενημερώσετε για τον χρονοδιάγραμμα της διαγωνιστικής διαδικασίας και της επιλογής αναδόχου εκτέλεσης του έργου.
Επίσης ζητάμε να μας διευκρινίσετε αν στα παραδοτέα της πράξης προβλέπονται κοινόχρηστοι χώροι στάθμευσης επαγγελματικών και ιδιωτικών οχημάτων στον περιβάλλοντα χώρο του νέου κτιρίου αεροσταθμού 12.117 τ.μ., διότι με την υπάρχουσα κατάσταση παρατηρείται ανεξέλεγκτη στάθμευση εκατέρωθεν του οδικού τμήματος πριν τον χώρο άφιξης στον νυν αεροσταθμό.

 

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας - Κοιν. Μέριμνας Κυκλάδων
& Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

 

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos