47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου 2020 14:36

47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία μας βρίσκουν εν μέσω ανόδου του αυταρχισμού και της καταστολής, τάχα στο όνομα της πανδημίας.


Η ανακοίνωση απαγόρευσης δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων εν όψει του Πολυτεχνείου, οι εισαγγελικές παρεμβάσεις στους υγειονομικούς Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας και η αναίτια επίθεση της αστυνομίας σε δύο νέους στην πλατεία της Καρδίτσας, επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση το μόνο που φοβάται είναι η φωνή του λαού και της νεολαίας και γι’ αυτό προσπαθεί να την φιμώσει. Έχει στόχο να αποτρέψει την αγωνιστική ανάταση, να ενοχοποιήσει το λαό για τις διεκδικήσεις του για την Πανδημία κρύβοντας παράλληλα τις δικές της ευθύνες.
Η πορεία για το Πολυτεχνείο ενοχλεί, γιατί το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό της περιεχόμενο στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στρατηγικό σύμμαχο της ελληνικής κυβέρνησης, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το Πολυτεχνείο που θα τιμήσουμε όπως πρέπει σε αυτές τις συνθήκες, μας διδάσκει πολλά για τους αγώνες του λαού και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ο λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να καθορίσει την τύχη στον τόπο του.
Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση το υαγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.
Καθένας και κάθε μια που ανησυχεί για την άνοδο του αυταρχισμού και της καταστολής πρέπει τώρα να μπει στον αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, να κάνει τους φόβους των κυβερνήσεων και του συστήματος πραγματικότητα. Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos