Κ. Μονογυιού: Καταδικάζω οποιαδήποτε συμπεριφορά βίας κατά των γυναικών.

24 Νοεμβρίου 2020 22:18

Σήμερα 25 Νοεμβρίου 2020, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα γιατην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, κατά την οποία η Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη μιας γυναίκας, που υπήρξε θύμα βίας για τις ιδέες της και την πίστη της στον έναν και μοναδικό Θεό, της Αγίας Αικατερίνης .


Κακοποίηση δεν είναι μόνο η σωματική , είναι η λεκτική, αλλά και η ψυχολογική. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλεται πάνω μας με οποιοδήποτε τρόπο. Ως βουλευτής και κυρίως ως γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, καταδικάζω οποιαδήποτε τέτοιου είδους συμπεριφορά και καλώ όσες γυναίκες βιώνουν άσχημες συμπεριφορές να μιλήσουν ανοιχτά, χωρίς να φοβούνται και θα ήθελα να τονίσω το πόσο σημαντικό είναι μια γυναίκα να μιλήσει σε κάποιον που εμπιστεύεται για αυτό που της συμβαίνει.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες, στις οποίες κάθε γυναίκα μπορεί να απευθυνθεί, να εκθέσει το πρόβλημά της και να βρει συμπαραστάτες, που θα την βοηθήσουν να το αντιμετωπίσει. Αν είστε θύμα, καλέστε το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ή επικοινωνήστε με το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Μπορείτε, επίσης, να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και απευθυνθείτε στις ειδικές υπηρεσίες για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Εν ετει 2020, υπάρχουν λύσεις!

Αρκεί να μη φοβόμαστε και να μιλάμε σ' αυτούς που εμπιστευόμαστε!

Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos