Σύρος: Κατασκευή Συνεδριακού και Αθλητικού Κέντρου (Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού).

30 Νοεμβρίου 2020 18:22

Μια μεγάλη αναπτυξιακή πρωτοβουλία για τη Σύρο που θα ικανοποιήσει ένα μακροχρόνιο αίτημα και μια διεκδίκηση δεκαετιών μπαίνει από σήμερα σε τροχιά υλοποίησης κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, μετά την εισήγηση του


Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, για αγορά της απαιτούμενης έκτασης για την κατασκευή Συνεδριακού και Αθλητικού Κέντρου (Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού).

Στη σημερινή συνεδρίασή του, το ανώτατο συλλογικό όργανο της Περιφέρειας, ενέκρινε την αγορά έκτασης 19 στρεμμάτων στη θέση Λιβάδια στο Μάννα της Σύρου, ιδιοκτησίας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου της Καθολικής Επισκοπής προκειμένου να δημιουργηθεί ένας Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος σε σχετική δήλωσή του ανέφερε :
«Με σχέδιο, βούληση και αποφασιστικότητα, η Περιφερειακή Αρχή προχωρά τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της για τη Σύρο.
Η Σύρος και οι Κυκλάδες αναβαθμίζονται.
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά για την πρόοδο και την ανάπτυξη των νησιών μας».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε για την πραγματοποίηση του έργου :
«Ξεκινάμε...
Το Συνεδριακό και Αθλητικό Κέντρο της Σύρου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με τη σημερινή ιστορικής σημασίας απόφαση.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο καθώς και όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι με την ψήφο τους θέτουν τα θεμέλια για την πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Σεβασμιώτατο Καθολικό Επίσκοπο Σύρου κ. κ. Πέτρο Στεφάνου, τον Αιδεσιμότατο Εφημέριο του Καθεδρικού και Ενοριακού Ιερού Καθολικού Ναού Αγίου Γεωργίου π. Ιωσήφ και τα Μέλη του Ενοριακού Συμβουλίου για την καθοριστική συμβολή τους.
Το εμβληματικό αυτό έργο θα συμβάλει όχι μόνο στην αθλητική, πολιτιστική και κυρίως οικονομική ανάπτυξη του νησιού αλλά και στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων.
Ανοίγονται νέοι ορίζοντες οικονομικής ανάπτυξης για τη Σύρο.
Σας καλώ όλους να δουλέψουμε από κοινού για την επιτυχία αυτού του μεγάλου διαχρονικού στόχου».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos