Κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στο Ξυλοκερατίδι Καταπόλων

02 Δεκεμβρίου 2020 16:57

Σας ανακοινώνουμε ότι ήδη βρίσκεται στην Αμοργό ο ανάδοχος του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΙΔΙ ΚΑΤΑΠΟΛΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ» και εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του έργου.

Κατ’ αρχήν θα κατασκευάζονται οι τεχνητοί ογκόλιθοι (μπλόκια) που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο και στην πορεία, πολύ σύντομα, θα έρθουν τα πλωτά μέσα του αναδόχου για τις εργασίες στην θαλάσσια ζώνη του έργου και την ενσωμάτωση των τεχνητών ογκολίθων στο έργο. Τα μπλόκια, σύμφωνα με αδειοδότηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού θα αρχίσουν να κατασκευάζονται στην μικρή προβλήτα που αράζουν τα πολεμικά σκάφη, δίπλα στην κεντρική προβλήτα του λιμένα των Καταπόλων. Στην πορεία και ανάλογα με τις ανάγκες του έργου θα χρησιμοποιηθεί και ο χώρος που έχει μπαζωθεί και βρίσκονται τα παλιά μπλόκια αλλά ενδεχομένως και η «καλογερική» προβλήτα στο Ξυλοκερατίδι.

Ήδη το προσωπικό του Δήμου έχει προσωρινά αφαιρέσει τα φώτα του λιμενικού φωτισμού από την μικρή προβλήτα των πολεμικών σκαφών, για την διευκόλυνση των εργασιών κατασκευής των τεχνητών ογκολίθων και της μεταφοράς τους στο έργο.

Στα πλαίσια αυτά, θα πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, όλα τα οχήματα από το τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καταπόλων που βρίσκεται η μικρή προβλήτα των πολεμικών σκαφών, για την διευκόλυνση των εργασιών. Επίσης θα πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι την έλευση των πλωτών μέσων, δηλαδή μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας, όλα τα σκάφη, βάρκες κτλ από την θαλάσσια περιοχή του έργου, δηλαδή από την γλίστρα στο Ξυλοκερατίδι μέχρι και την οικία «Αντικεριώτη».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos