Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στον Αρτεμώνα (συνέχεια…)

03 Δεκεμβρίου 2020 13:47

Διαβάζοντας τη νεότερη «σωστή» ενημέρωση της νυν δημοτικής αρχής για το έργο «Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στον Αρτεμώνα», δεν εξεπλάγην.


Η «Καινούργια Μέρα», έδειξε από την πρώτη δημόσια ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο του 2020 αλλά και από τον καθημερινό βομβαρδισμό με δελτία τύπου, ότι για σημαντικά θέματα του νησιού μας, λέει ή γράφει στους δημότες μας τη «μισή αλήθεια», και η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα!
Θεωρούμε σκόπιμο να απαντήσουμε, όχι ως απολογία αλλά ως ανάγκη για τη σωστότερη ενημέρωση των δημοτών μας.
Καταρχάς, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς μιας και δε διέψευσαν την πραγματική και ουσιαστική ενημέρωσή μας για το έργο, οι αποφάσεις του ΔΣ & της ΟΕ που επικαλεστήκαμε άλλωστε, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
Σε μια κίνηση «εντυπωσιασμού», τόνισαν την απένταξη του έργου από το πρόγραμμα Leader+, κάτι το οποίο αναφέραμε και εμείς στην τελευταία παράγραφο της ενημέρωσης μας. Έχοντας διαβάσει κάποιος το ιστορικό του έργου, αντιλαμβάνεται από τις ημερομηνίες και τα χρονοδιαγράμματα των αποφάσεων και ενεργειών μας, ότι οι διαδικασίες ανάθεσης, εκπόνησης, ελέγχου και θεώρησης των μελετών, είναι συγκεκριμένες και ιδιαίτερα χρονοβόρες. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, κυρίως οι επί χρόνια δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και νυν δημοτικής αρχής.
Επίσης, γνωρίζουν, ότι οποιοδήποτε έργο, αν δεν έχει δημοπρατηθεί και ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, απεντάσσεται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα και επανεντάσσεται, στην επόμενη προγραμματική περίοδο, στο ίδιο ή σε άλλο πρόγραμμα. Αυτό συνέβη και τώρα - το αναφέρει ξεκάθαρα η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων ΑΕ, στο από 24.3.2016 έγγραφο, που οι ίδιοι επικαλούνται, γράφοντας αυτολεξεί «…θα σας ενημερώσουμε για τη δυνατότητα εκ νέου υποβολής των έργων στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020».
Ας μας ενημερώσει λοιπόν, η νυν δημοτική αρχή, δημοσιοποιώντας τα σχετικά έγγραφα:
1ον βάσει ποιας μελέτης κατατέθηκε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων η πλήρης και τεκμηριωμένη αίτηση, όπως επικαλείται,
2ον ποιες είναι οι απαραίτητες ενέργειες που πραγματοποίησε, οι οποίες έφεραν το καλό αποτέλεσμα, όπως γράφει και οδήγησαν στην επανένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Κλείνοντας, ευελπιστούμε για ακόμα μια φορά, η νυν δημοτική αρχή να καταφέρει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημοπράτηση του τόσο σημαντικού έργου για τα παιδιά του Αρτεμώνα, τα παιδιά της Σίφνου μας.
Εμείς, κριθήκαμε 9 σχεδόν χρόνια, σε καθημερινή βάση, από το Σιφναϊκό λαό και όχι μόνο δεν τον παραπλανήσαμε, αλλά αναπτύξαμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σεβασμού και εκτίμησης. Με τον ίδιο τρόπο πορευόμαστε!

Υ.Γ. Καλωσορίζουμε τη «Σιφναϊκή Συμπαράταξη» στα δημοτικά δρώμενα. Μετά από 15 μήνες απραγίας, αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση…στα γραφόμενά μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos