Οι ίσες ευκαιρίες και η αλληλεγγύη στα άτομα με αναπηρία είναι απαραίτητη όσο ποτέ.

03 Δεκεμβρίου 2020 15:04

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία που είναι σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη θέσπισης ολοκληρωμένου πλαισίου στήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες και μετά τη σχολική ηλικία.


Με αναφορά μου στη Βουλή των Ελλήνων της επιστολής του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία και Αυτισμό «Η Αγία Σκέπη» στις 2 Δεκεμβρίου προς τους αρμόδιους υπουργούς τονίζω ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα στην είσοδό τους στην αγορά εργασίας, έτσι ώστε να κοινωνικοποιούνται και να μην ζουν στο περιθώριο και κλεισμένα στο σπίτι τους. Επιπλέον, με αυτό το τρόπο αντιπαρερχόμαστε τον κοινωνικό ρατσισμό που βιώνουν τα ΑΜΕΑ, αλλά και βοηθάμε τις οικογένειες τους, οι οποίες δεν μπορούν πάντα να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους. Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη, ζητάνε να τους δοθούν οι απαιτούμενες ίσες ευκαιρίες για μια αξιοπρεπή ζωή. Η αλληλεγγύη αυτή την εποχή,την εποχή της πανδημίας και των δυσκολιών που ζούμε και η εθνική στρατηγική για την αναπηρία που έχει αρχίσει να εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι περισσότερο απαραίτητη όσο ποτέ.

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos