Σίφνος: Covid-19 – «Μία συγγνώμη»… δεν βλάπτει

14 Δεκεμβρίου 2020 15:36

Αγαπητές/οι Δημότισσες/ες, Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το σοβαρό θέμα του κορωνοιού στο νησί μας.


Έως σήμερα, δεν έχουμε προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση, πιστεύοντας πως για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, χρειάζεται εμπεριστατωμένη άποψη, λαμβάνοντας ενημέρωση και έχοντας συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς (Περιφερειακό Ιατρείο, Νοσοκομείο Σύρου, 2η Υ.ΠΕ., Υπουργείο Υγείας, Ε.Ο.Δ.Υ, Πολιτική Προστασία). Αυτή την ενημέρωση στο νησί μας έχει ή οφείλει να έχει η Δημοτική αρχή. Ως ενεργοί δημότες όμως, παρακολουθούμε πολύ στενά τις ενέργειες που έχουν ή δεν έχουν γίνει από το Δήμο - δε θα σταθούμε σε αυτές, θα αναφερθούμε εν ευθέτω χρόνο.

Με αφορμή όμως, το τελευταίο κάλεσμα/πρόσκληση του Δήμου προς όλους τους δημότες μας για την πραγματοποίηση δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ώρες 12:00 με 16:00, από κινητή μονάδα υγείας του ΕΟΔΥ και στο εν μέρει φιάσκο που εξελίχθηκε, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Μολονότι στο κάλεσμα του Δήμου αναφέρονταν αυτολεξεί «…προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον με αυτοκίνητο και η δειγματοληψία θα γίνεται μέσα από αυτό», αρκετοί δημότες μας μετέβησαν πεζοί στο χώρο, με αποτέλεσμα να προκληθεί συνωστισμός μιας και δεν υπήρξε καμία μέριμνα και οργάνωση για αυτό από τους αρμόδιους.

Μολονότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε μαζικά στο κάλεσμα του Δήμου, της αντιπολίτευσης, του Συλλόγου Επαγγελματιών, Εμπόρων & Επισιτισμού αλλά και ενεργών συλλόγων του νησιού μας, σε λιγότερο από 2 ώρες….τα τεστ εξαντλήθηκαν, με αποτέλεσμα ο κόσμος που προσήλθε να φύγει ΚΑΙ άπραγος ΚΑΙ ταλαιπωρημένος.

Για ενημέρωση, λοιπόν, των δημοτών μας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Σίφνου από το Μάρτιο του 2020 έως σήμερα, έχει λάβει από το Υπουργείο Εσωτερικών τέσσερις (4) έκτακτες επιχορηγήσεις συνολικού ποσού 94.661,80€ για την κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του COVID-19 (όλες οι αποφάσεις του ΥΠΕΣ και της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου είναι αναρτημένες στο Διαύγεια). Παραθέτουμε ενδεικτικά, δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν, με αναθέσεις από την κα. Δήμαρχο (τονίζουμε ότι τα ποσά αυτά έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για δαπάνες του κορωνοϊού):

  • Μόνωση ταράτσας, ελαιοχρωματισμός στο ΚΕΠ και ελαιοχρωματισμός στην Πλατεία Χρυσογέλου, ποσό δαπάνης 2.418,00€
  • Προμήθεια και τοποθέτηση κουφωμάτων, ποσό δαπάνης 1.636,80€
  • Συντήρηση καυστήρων, ποσό δαπάνης 980,00€

Δαπανήθηκαν λοιπόν, αυτά τα «σχετικά» ποσά και δεν υπήρξε κάποια μέριμνα για την προμήθεια και διάθεση των rapid test. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν έγινε καμία συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ για την ποσότητα που θα απαιτούνταν.

Το πιθανότερο βέβαια είναι να αποποιηθούν, για ακόμα μία φορά, των ευθυνών τους, επικαλούμενοι αναρμοδιότητα και πετώντας το «μπαλάκι» στον ΕΟΔΥ (το έχουν πράξει ήδη στο παρελθόν και στις ενημερώσεις που έκαναν για τον κορωνοιό την καλοκαιρινή περίοδο, όταν όλοι μας μαθαίναμε για την ύπαρξη κρουσμάτων στο νησί μας και εκείνοι επικαλούνταν αναρμοδιότητα, αναφέροντας αυτολεξεί «…συμμεριζόμενοι τη δικαιολογημένη ανησυχία όλων, υπενθυμίζουμε ότι οι ανακοινώσεις που αφορούν στην πορεία – παρουσία του Covid-19 ανά την επικράτεια εκδίδονται με ευθύνη του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Κατά συνέπεια, η όποια ενημέρωση για επιβεβαιωμένα ή μη κρούσματα στο νησί μας υπάγεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟN στην αρμοδιότητα των ανωτέρω φορέων…». Αλήθεια, τι άλλαξε από τότε και ξεκίνησαν από τις 3 Δεκεμβρίου να μας ενημερώνουν για την παρουσία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί μας;;
Μια ΣΥΓΝΩΜΗ…δε βλάπτει!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos