Αύξηση προϋπολογισμού για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ίου

26 Φεβρουαρίου 2021 16:07

Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνονται οι πόροι που διατίθενται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2014 – 2020», για παρεμβάσεις που σκοπό έχουν τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Ίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την τροποποίηση της Πράξης «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Δήμου Ιητών» ο αρχικός ο προϋπολογισμός της οποίας, ανερχόταν σε 176.500,00 €, και τώρα διαμορφώνεται στο ύψος των 285.000,00 €. Παράλληλα επικαιροποιείται και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, του οποίου η αρχική ημερομηνία λήξης ήταν η 30.06.2022 και τώρα ορίζεται η 31.12.2022.
Το έργο περιλαμβάνει:
- Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης με κεντρική αντλία θερμότητας αέρα - νερού υψηλών θερμοκρασιών για το Δημοτικό Σχολείο και χαμηλών θερμοκρασιών για το Νηπιαγωγείο
- Αντικατάσταση λαμπτήρων με ενεργειακά αποδοτικότερους
- Εγκατάσταση συστήματος BEMS
- Αντικατάσταση κουφωμάτων
Για το Νηπιαγωγείο Ίου επιπλέον:
- Εγκατάσταση δικτύου διανομής νέρού ψύξης/θέρμανσης
- Προμήθεια και τοποθέτηση τερματικών μονάδων ψύξης/θέρμανσης (μη επιλέξιμη παρέμβαση)
Η Πράξη «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Δήμου Ιητών», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 282,560,11 €, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Ιητών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos