300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Συμμετοχή Νίκου Συρμαλένιου στη διαδικτυακή συνάντηση του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου με θέμα τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής

27 Φεβρουαρίου 2021 15:05
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμμετοχή Νίκου Συρμαλένιου στη διαδικτυακή συνάντηση του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου με θέμα τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής

test2

test2

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε την Πέμπτη 25/2 σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τον απολογισμό της δημοτικής αρχής από Σεπτέμβριο του 2019 έως τις 31/12/2020.

Ο Νίκος Συρμαλένιος καταρχήν ευχαρίστησε το δήμαρχο για την πρόσκληση και τόνισε ότι πραγματικά είναι ο πρώτος δήμος στις Κυκλάδες που κάνει χρήση μιας τέτοιας δυνατότητας, που έχει θεσπίσει η νομοθεσία. Στη συνέχεια, αφού εξέφρασε τη λύπη του γιατί δεν παρευρίσκεται στη συνάντηση κανένας από τους άλλους τρείς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ξεκίνησε την τοποθέτηση του, διαπιστώνοντας ότι πράγματι ο απολογισμός συνιστά ένα σημαντικό έργο, που όμως έχει συνέχεια τόσο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως συνέχεια θα υπάρχει και στην επόμενη, όποια και να είναι. Επίσης συνέχεια έχουν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως ο «Φιλόδημος» που τώρα αντικαταστάθηκε από το «Αντώνης Τρίτσης».

Επεσήμανε επίσης ότι ως εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, προχώρησε σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις θεμάτων που ανέδειξε ο Δήμος είτε συμφωνούσε όπως η αναστήλωση του Πύργου του Αγίου Πέτρου, το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, η αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών του λιμένα του Γαυρίου, η μεταφορά των μαθητών, η ακτοπλοϊκή σύνδεση ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο της καραντίνας, είτε διαφωνούσε όπως το ελικοδρόμιο στο Γαύριο για το οποίο το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι δεν έχει κατατεθεί στην Κτηματική Εταιρεία αίτηση παραχώρησης.

Σχετικά με τις ανεμογεννήτριες, υπενθύμισε το σχετικό άρθρο του προ δύο μηνών και επανέλαβε ότι, φυσικά είμαστε υπέρ των στόχων της χώρας για την πράσινη μετάβαση μέχρι το 2030 και το 2050, αλλά σε ότι αφορά τα νησιά, δεν μπορούμε να δεχτούμε τα βιομηχανικά αιολικά πάρκα που αλλοιώνουν το εξαιρετικού κάλλους τοπίο καθώς και τη βιοποικιλότητα. Επανέλαβε δε την πρόταση να δημιουργηθεί μια επιτροπή αγώνα από όλες τις Κυκλάδες, με συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων και των Επιτροπών των πολιτών, που θα διεκδικήσει προς το ΥΠΕΝ την ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ με βάση τη φέρουσα ικανότητα και τη νησιωτική ιδιαιτερότητα. Τέλος ζήτησε από τη δημοτική αρχή να μην εκλαμβάνεται ως αντίπαλος των πολιτών, όπως έγινε στην κινητοποίηση στο λιμάνι του Γαυρίου, από τη στιγμή που ο δήμαρχος συμμετείχε στην επιτροπή αγώνα.

Ακόμα τους ενημέρωσε για το προωθούμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όπου μαζί με το ήδη ψηφισμένο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εγκαθιδρύουν ένα απόλυτο δημαρχοκεντρικό μοντέλο, το οποίο με την κατάργηση της απλής αναλογικής, με τη μείωση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων, με την κατάργηση των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων, με την κατάργηση της δυνατότητας συγκρότησης συνδυασμού στα τοπικά συμβούλια εκτός των συνδυασμών των δημοτικών συμβουλίων, ακυρώνουν στην πράξη την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και καταργούν κάθε δυνατότητα αυτενέργειας ομάδων ενεργών πολιτών.

Τέλος, κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη σύνθεσης, διαφάνειας και δημοκρατίας, στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, αν θέλουμε πραγματικά να ενώσουμε δυνάμεις και να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Μητσοτάκης στους Αγίους Αναργύ...
Λ.Σ Νοτίου Αιγαίου: Να σταματή... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Σεπτέμβριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Με γιότ στη Νάουσα ένας από τους επιδραστικότερους ανθρώπους στον κόσμο

Πάρος: Με γιότ στη Νάουσα ένας από...

15 Ιουνίου 2025
Πάρος – Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Όσα πρέπει να γνωρίζουν κάτοικοι και τουρίστες

Πάρος – Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφο...

16 Ιουνίου 2025
Πάρος: Ένα από τα ωραιότερα παραδοσιακά πανηγύρια του νησιού «έρχεται» στις Καμάρες!

Πάρος: Ένα από τα ωραιότερα παραδοσ...

15 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Οι ΗΠΑ μετακινούν βομβαρδιστικά B-2 στο Γκουάμ - Σενάρια για αμερικάνικη εμπλοκή στον πόλεμο (βίντεο)

Οι ΗΠΑ μετακινούν βομβαρδιστικά B-2...

22 Ιουνίου 2025
Μέγαρα: Αιματηρή επίθεση σε βάρος ηλικιωμένου άνδρα μέσα στο διαμέρισμά του

Μέγαρα: Αιματηρή επίθεση σε βάρος η...

22 Ιουνίου 2025
Πολυτελείς διακοπές στην Ελλάδα για τον Τούρκο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Πολυτελείς διακοπές στην Ελλάδα για...

22 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ