3η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων

06 Μαρτίου 2021 14:06

Για ένα κόμμα ανοιχτό, μαχητικό και συμμετοχικό, με  όραμα και προγραμματική στρατηγική για την επόμενη μέρα στις Κυκλάδες

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 3η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στις διαδικασίες της 3ης Συνδιάσκεψης συμμετείχαν 159 εκλεγμένοι/ες αντιπρόσωποι από τις οργανώσεις μελών των νησιών μας. Στις διαδικασίες εκπροσωπήθηκαν και οι 19 Δήμοι των Κυκλάδων. 

Παρευρέθηκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα και χαιρέτησαν οι σύντροφοι/ισσες:

·      Σοφία Πανδή, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Οργανωτικής Γραμματείας,

·      Αναστασία Σαπουνά, μέλος ΚΕ και ΚΕΑ / Οργανωτική Υπεύθυνη Κυκλάδων,

·      Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέλος της ΚΕ και ΚΕΑ, τ. υπουργός,

·      Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

·      Νίκος Μανιός, μέλος ΚΕ και ΚΕΑ, τ. βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

·      Αντώνης Συρίγος, μέλος της ΚΕΑ, τ. βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την πολιτική εισήγηση εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλεύτρια Αχαΐας, Τομεάρχης Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τ. υπουργός.

Στη συνδιάσκεψη κορυφώθηκε μια πολιτική διαδικασία, που ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2020 με διαδοχικές πολλαπλές διαδικτυακές συνελεύσεις στις 14 τοπικές οργανώσεις, με την παρουσία και συμβολή στον πολιτικό διάλογο των συντρόφων Γιάννη Δραγασάκη και Αριστείδη Μπαλτά, όπου συζητήθηκε ο απολογισμός της Κεντρικής Επιτροπής και η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι απολογισμοί των οργανώσεων και της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής. Ήταν μια πλούσια πολιτική συμμετοχική δημοκρατική διαδικασία με εστίαση στην οργανωτική διεύρυνση του κόμματός μας καθώς και την επικαιροποίηση και ενημέρωση της πολιτικής ατζέντας για τις Κυκλάδες. 

Στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη έγινε απολογισμός της δράσης της οργάνωσης των Κυκλάδων κατά την κρίσιμη περίοδο (2016-2021), με διάλογο πάνω στην εμπειρία που αποκτήθηκε στο διάστημα αυτό. Με πολλές και σημαντικές τοποθετήσεις που έγιναν από τα μέλη, αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός πολιτικός προβληματισμός που αφορά την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, την κρίση του καπιταλισμού στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια και την ανάλυση των συνεπειών από τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ.

Αναλύθηκαν προτάσεις για το όραμα που πρέπει να εμπνεύσει τον κόσμο της εργασίας καθώς και οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μέσω της διεύρυνσης του κόμματος, του ανοίγματος στην κοινωνία και την κατάθεση του νέου προγράμματος, η αριστερά πρωτοπόρα θα αναλάβει για δεύτερη φορά την διακυβέρνηση, προκειμένου να επανέλθει η δημοκρατία στον τόπο και να αναπτυχθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα προστατεύει το περιβάλλον και θα ευημερούν οι άνθρωποι.

Συζητήθηκε ο πολιτικός σχεδιασμός της επόμενης περιόδου, ο καθορισμός της προγραμματικής στρατηγικής για την επόμενη μέρα στις Κυκλάδες. 

Η διαδικασία ανάδειξης της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής (Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021), γίνεται με έναν συντεταγμένο και ισότιμο τρόπο, όπου συμμετέχουν δεκάδες νέα μέλη, που έχουν ενταχθεί στην κοινή μας προσπάθεια από τον Ιούλιο του 2019.

Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν μέλη από τα περισσότερα νησιά, θα είναι το εφαλτήριο για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο αποτελεσματική πορεία από εδώ και μπρος, να έχουμε έναν πιο ουσιαστικό τρόπο παρέμβασης και σχεδιασμό σε τοπικό επίπεδο.

Επίσης από τη συνδιάσκεψη εγκρίθηκαν ψηφίσματα για:

·      την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τηνεφαρμογή του νόμου ώστε να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα,

·      την υποστήριξη των διωκόμενων κατοίκων της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί,

·      να μην γίνει ακόμα ένα αποτυχημένο άνοιγμα του Τουρισμού/προτάσεις για σχεδιασμό στον τουρισμό με όραμα και ουσιαστικά μέτρα,

·      την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες.

Κυκλάδες 6/3/2021

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos