Στους ήρωες της επανάστασης του 1821 οφείλουμε την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα.

24 Μαρτίου 2021 23:10
Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

ΗΕλληνική Επανάσταση υπήρξε σταθμός στην ιστορία του νεότερου ελληνισμούαφού είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ελληνικού κράτουςμετά από 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους. Ενέπνευσε τις επόμενες γενιέςτων Ελλήνων και όχι μόνο. Αποτέλεσε εξίσου σημαντικό γεγονός για την ιστορία τηςΕυρώπης, καθώς χάρη σε αυτήν ήρθαν αλλαγές που έχουν αντίκτυπο ακόμα καισήμερα. Η επιρροή που άσκησε η επανάσταση ήταν τέτοια που οι ΜεγάλεςΔυνάμεις συνεργάστηκαν και υπέγραψαν συνθήκες δείχνοντας ενδιαφέρον
απέναντι στην Ελλάδα , πολιτική αντίθετη με όσα πρέσβευαν εκείνη την εποχή.

Ανοι ήρωες εκείνης της εποχής όπως οι Κολοκοτρωνης, Μακρυγιαννης, ΠαλαιώνΠατρών Γερμανός , Μπότσαρης , Παπαφλέσσας, Αθανάσιος Διάκος και άλλοι πολλοίδεν έδιναν και την ζωή τους για την ελευθερία, η Ελλάδα σήμερα όχι μόνο θα είχεδιαφορετική μορφή όσον αφορά τα εδάφη της , αλλά οι Έλληνες θα ήτανυπόδουλοι. Σε όλους τους ήρωες της Επανάστασης οφείλουμε την ελευθερία πουαπολαμβάνουμε σήμερα, γι΄ αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον αγώνα τουςπρος την πατρίδα και κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου να τους τιμάμε. Μία από τις
σημαντικότερες επίσης μορφές της Ελληνικής Επανάστασης ήταν και η Μαντώ Μαυρογένους, μία γυναίκα που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις Κυκλάδες.

Πρωτοστάτησε στην εξέγερση των κατοίκων της Μυκόνου εναντίον των Τούρκων καιαψηφώντας το θάνατο, αναδείχθηκε άξια οπλαρχηγός του Ιερού Αγώνα. Η αγάπη τηςγια την Πατρίδα, η δράση της, ο αγώνας της για ελευθερία αλλά και η οικονομικήενίσχυση που προσέφερε κατέστησαν θρυλικό το όνομα της στην Ελλάδα και στοεξωτερικό. 
Ο ηρωισμός και η θυσία των Ελλήνων εκείνης της εποχής ας γίνει παράδειγμα στιςνεότερες γενιές.



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos