Επιστολή Δημάρχου Αμοργού για τον εμβολιασμό

31 Μαρτίου 2021 15:34

Στην ανάγκη συνεργασίας Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προστασία της υγείας κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα μέσα στο Μάιο της τουριστικής περιόδου, αναφέρεται σε επιστολή του ο Δήμαρχος Λευτέρης Καραΐσκος.

Η επιστολή εστάλη προς τους υπουργούς: Υγείας Βασίλη Κικίλια, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Επίσης κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση, Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππο Φόρτωμα, Νίκο Συρμαλένιο και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Ο Δήμαρχος Αμοργού κατέθεσε πρόταση για τον άμεσο προγραμματισμό και την πραγματοποίηση του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού της Αμοργού, των εποχικών εργαζομένων, των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα και του υγειονομικού προσωπικού με στόχο το ασφαλές και επιτυχημένο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθεί η επιστολή

«Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με αισιοδοξία αλλά και σκεπτικισμό υποδεχτήκαμε τον προσδιορισμό έναρξης της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου, όπως αυτό ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Τουρισμού.

Αισιοδοξία, διότι η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Αμοργού εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την επιτυχημένη πορεία της τουριστικής αγοράς. Σκεπτικισμό, γιατί η ομαλή λειτουργία της τουριστικής περιόδου εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών και την εφαρμογή των απαραίτητων πρωτοκόλλων για τις μετακινήσεις.

Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεργαστούμε ώστε να εγγυηθούμε πως θα είναι ασφαλής κάθε τουρίστας που θα επιλέξει την Ελλάδα το 2021. Ασφαλής όμως πρέπει να είναι και κάθε εργαζόμενος και κάθε κάτοικος των νησιών μας.

Στην Αμοργό πετύχαμε να είμαστε περιοχή χωρίς κρούσματα covid-19, διαφημίζοντας έτσι όχι μόνο τις Κυκλάδες αλλά όλη την χώρα ως ασφαλή προορισμό.

Με στόχο μας το ασφαλές και επιτυχημένο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς και την προστασία της δημόσιας υγείας, ζητούμε τον άμεσο προγραμματισμό και την πραγματοποίηση του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού του νησιού μας, των εποχικών εργαζομένων, των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα και του υγειονομικού προσωπικού. Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα ουδείς έχει εμβολιαστεί στο νησί μας καθιστώντας αβέβαιη την επίτευξη των ανωτέρω στόχων και στερώντας μας την δυνατότητα να επενδύσουμε πάνω σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα.

Η ομαλή και ασφαλή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής πέρα από τη μέγιστη ατομική ευθύνη θα εξαρτηθεί και από την δημιουργία των ιδανικών προϋποθέσεων που μόνο μέσα από ένα κοινό βηματισμό μπορούν να επιτευχθούν. Είμαστε στη διάθεση σας να συνδράμουμε στην εκπόνηση και υλοποίηση ενός σχεδίου για μια ασφαλή Ελλάδα.

Με εκτίμηση,

Δήμαρχος Αμοργού

Καραΐσκος Ελευθέριος»

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos