Λ.Σ Νοτίου Αιγαίου: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

05 Απριλίου 2021 16:05

Σε μια περίοδο, που η στελέχωση των νοσοκομείων και η ενίσχυση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το λαό, οι απολύσεις στο χώρο της Υγείας μόνο ως εχθρική και ανάλγητη πράξη εναντίον του μπορεί να χαρακτηριστεί.

Με αυτό τον τρόπο συμπεριφέρθηκε η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και απέλυσε δύο επικουρικούς εργαζόμενους, παρά τη σχετική ρύθμιση περί παράτασης συμβάσεων επικουρικού προσωπικού έως την 31/10/2021 στο πλαίσιο λήψης μέτρων κατά της πανδημίας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Θήρας για την ανάκληση των απολύσεων και τη στελέχωση με όλο το μόνιμο προσωπικό που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών στην υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Η διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ να προχωρήσει άμεσα σε ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών εργαζομένων. Καμία απόλυση από το υποστελεχωμένο νοσοκομείο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αντίθετα πρέπει να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι επικουρικοί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos