Συνάντηση του Φίλιππου Φόρτωμα με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα υδατοδρόμια

07 Απριλίου 2021 00:50

Συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Ο κ. Φόρτωμας συζήτησε με τον Υφυπουργό για το θέμα ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων στα νησιά των Κυκλάδων και τη σημασία τους στην ενίσχυση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας, θέτοντας υπόψη του τις περιπτώσεις των νησιών της Ίου, της Σίφνου και της Τήνου, οι αρχές των οποίων έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Κεφαλογιάννης με τη σειρά του, δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει και να υποστηρίξει τις αρμόδιες αρχές των νησιών, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, ει δυνατόν, σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Αναφορικά με την Ίο και τη Σίφνο, ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων, η κατασκευή των οποίων είναι θέμα χρόνου. Τέλος, αναφορικά με το νησί της Τήνου, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε πρόθυμη, αφού ξεπεραστούν κάποιες τοπικές δυσκολίες, να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν και εκεί οι σχετικές διαδικασίες, με στόχο τη λειτουργία υδατοδρομίου άμεσα.

«Στόχος όλων μας είναι η ανάπτυξη του δικτύου υδατροδρομίων των Κυκλάδων, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από σύμπνοια και συνεργασία. Αυτό το έργο πνοής θα αλλάξει την εικόνα των νησιών μας τουριστικά αλλά και όσον αφορά την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων μας» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Κεφαλογιάννη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos