Κουφονήσι και Σχοινούσα στην πιλοτική εφαρμογή του Νησιωτικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα

09 Απριλίου 2021 17:24

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Συναντήσεις εργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι οποίες έφεραν και καλά νέα για τη Σχοινούσα και το Κουφονήσι, είχε σήμερα ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα αλλά και τις υποδομές των νησιών και στον οποίο ο Βουλευτής Κυκλάδων έθεσε εκ νέου το αίτημα που είχε υποβάλλει στο Υπουργείο τον Δεκέμβρη του 2020, για τον άμεσο εμβολιασμό των ναυτικών μας που βρίσκονται εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό.

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας είχε συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χριστιάνα Καλογήρου και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις αναπτυξιακές δυνατότητες των νησιών, καθώς και τις ανάγκες για μικρά αλλά ζωτικά έργα υποδομής, που όχι μόνο βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά ταυτόχρονα εντάσσονται στο τοπικό αναπτυξιακό μοντέλο κάθε νησιού. Βάρος δόθηκε στην πιλοτική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου των Καυσίμων και στη Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εξορθολογίζει το μέτρο με την άμεση καταβολή του αντισταθμίσματος σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, με το Κουφονήσι και τη Σχοινούσα να εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του πρώτου μέτρου.

 Ο κ. Φόρτωμας στη συνέχεια των συναντήσεων δήλωσε: «Η ένταξη του Κουφονησίου και της Σχοινούσας στην πιλοτική εφαρμογή του νησιωτικού ισοδύναμου στα καύσιμα, είναι μια ακόμη απόδειξη της σταθερής θέσης της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και εφαρμογή της νησιωτικής πολιτικής στην πράξη. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδο για την πολύ ουσιαστική συζήτηση που είχαμε σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και τις υποδομές των νησιών μας, αλλά και τη Γενική Γραμματέα κ. Χριστιάνα Καλογήρου, που από την αρχή της θητείας της βρίσκει λύσεις και προωθεί με σθένος όλα τα θέματα που αφορούν στη μετατροπή της νησιωτικότητας σε μεγάλο προτέρημα της χώρας μας. Η συμβολή της ηγεσίας του Υπουργείου είναι καθοριστική και η συνεργασία μας πολύτιμη για τις Κυκλάδες!».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos