Έκκληση για καθολικό εμβολιασμό απηύθυνε από την Ρόδο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

11 Ιουνίου 2021 14:40

Γιώργος Χατζημάρκος: «Ο εμβολιασμός είναι η δική μας αντεπίθεση για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Το μήνυμα της ανάγκης να επισπευσθεί ο εμβολιασμός, ως προϋπόθεση για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω, ενίσχυσε με την παρουσία του στη Ρόδο ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, μετέβη στο μεγα-εμβολιαστικό κέντρο στο Φαληράκι.
Στον ίδιο χώρο παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη, ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Γιώργος Τριάντος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης και ο Σάββας Καραταπάνης, υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ρόδου και εθελοντής ιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο.
Ο Περιφερειάρχης ξενάγησε τον Υπουργό Υγείας στο μεγα-εμβολιαστικό κέντρο, η δημιουργία του οποίου ήταν πρόταση του ιδίου προς την κυβέρνηση, που έτυχε της αποδοχής του πρωθυπουργού και την άμεσης υλοποίησης μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, με στόχο να επισπευσθεί ο εμβολιασμός στο νησί της Ρόδου, ως το μεγαλύτερο νησί του Νοτίου Αιγαίου και εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της χώρας.
Ο κ. Κικίλιας έτυχε θερμής υποδοχής από το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου, ενώ μαζί με τον Περιφερειάρχη συνομίλησαν με τον κόσμο που περίμενε για να εμβολιαστεί.

Στις δηλώσεις του από το εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, ειδικά σε ένα νησί όπως η Ρόδος, εκ των περιζήτητων τουριστικών προορισμών διεθνώς:
«Ευχαριστώ πάρα πολύ τους συναδέλφους μου τον Περιφερειάρχη τον Δήμαρχο και όλους τους άρχοντες του νησιού της Ρόδου για αυτήν την πολύ θερμή υποδοχή. Ό,τι ζητήθηκε στο Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση μετά από εντολή του πρωθυπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη, υλοποιήθηκε άμεσα για το νησί της Ρόδου και όχι μόνο, για όλα τα νησιά μας με βάση το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» . Μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί υπερ πολλαπλάσια ο εμβολιασμός και στη Ρόδο και σε άλλα νησιά Όμως σήμερα επισκέπτομαι το νησί για ένα ιδιαίτερο λόγο. Είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας, έχει τεράστιο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων. Υποδέχεται τουρίστες πέρα από τη στενή έννοια της καλοκαιρινής περιόδου και άρα όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να σπεύσουμε να κλείσουμε ραντεβού και να εμβολιαστούμε. Απευθύνομαι στους επαγγελματίες ξενοδόχους στο προσωπικό που εργάζεται στις τουριστικές επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους στο νησί της Ρόδου , στους κατοίκους του νησιού, αλλά και στους διαμένοντες στο νησί. 15 -16 μήνες πλέον μέσα στην πανδημία έχουμε βιώσει το πόσο σκληρός είναι αυτός ο ιός. Θέλω να ζητήσω να σεβαστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των υγειονομικών, των γιατρών, των νοσηλευτών, των ανθρώπων που έχουν δώσει τη μάχη όλους αυτούς του μήνες για να μας φροντίσουν και κατά κύριο λόγο να αντιληφθούμε πόσο επικίνδυνος ιός είναι αυτός για εμάς για τις οικογένειες μας για τον κοινωνικό και τον επαγγελματικό μας περίγυρο.
Ακόμα και αν χρειαστεί να πάμε πόρτα - πόρτα στο νησί προκειμένου να εξηγήσουμε σε όλους τη σημαίνει να προασπίσουμε τον εαυτό μας και την υγεία μας. Η Ρόδος είναι ένα ευλογημένο νησί , ένας ευλογημένος τόπος , για αυτό και από όλη την υφήλιο θέλουν να έρθουν στη Ρόδο για να κάνουν διακοπές . Αυτό, τους μήνες που έρχονται Ιούλιο και Αύγουστο που θα ενταθεί η τουριστική κίνηση, πρέπει εμείς να το εξασφαλίσουμε και να το θωρακίσουμε .
Κάνω έκκληση ως υπουργός Υγείας σε όλους να εντείνουν την προσπάθεια Πάμε πολύ καλύτερα από ότι ξεκινήσαμε. Μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα και αυτή πρέπει να είναι η στόχευσή μας».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, καλωσορίζοντας τον Υπουργό Υγείας επέστησε την προσοχή στην ατομική ευθύνη του καθενός όσον αφορά τον εμβολιασμό:
«Καλωσορίζουμε σήμερα τον Υπουργό Υγείας, σε ένα πολύ σύγχρονο εμβολιαστικό κέντρο, άριστα οργανωμένο, φιλικό και φιλόξενο. Ο δρόμος πια για την ελευθερία δεν είναι στενός και δεν είναι δύσβατος. Αυτή η υποδομή, είναι η λεωφόρος για την ελευθερία μας, μια λεωφόρος που πρέπει να περάσουμε όλοι. Θέλουμε πίσω τη ζωή μας, θέλουμε πίσω το εισόδημά μας, θέλουμε πίσω τον τουρισμό μας. Η δική μας ατομική ευθύνη και συνεισφορά σε όλον αυτόν τον αγώνα, είναι ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Τώρα είναι ώρα ευθύνης, να διατηρήσουμε το δικαίωμα συμμετοχής στη ζωή που είχαμε και που χάσαμε. Θα επιστρέψουμε στην ζωή που είχαμε, μόνο μέσω της ατομικής ευθύνης. Και αυτό δεν είναι μετάθεση ευθυνών, όπως ίσως κάποιοι σπεύσουν να υποστηρίξουν. Έχουμε αναλάβει ως δημόσια διοίκηση τις ευθύνες μας, ο καθένας στο επίπεδό του αλλά και συνεργαζόμενοι ολοι μαζί – γιατί εγώ είδα πρώτη φορά την κρατική μηχανή να δουλεύει τόσο συντονισμένα και αποτελεσματικά. Τώρα πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία. Είναι η δική μας αντεπίθεση, αντεπίθεση της λογικής, της ωριμότητας, για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Αν ξαναβρεθούμε μπροστά σε συνθήκες lockdown θα φταίμε μόνο εμείς και κανένας άλλος. Εχουμε παραγγείλει μεγάλη καμπάνια, για να μιλήσουμε στον κόσμο. Μιλάμε με τον κόσμο με όλους τους τρόπους που μπορούμε. Πρέπει να φτάσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας, σε όλους τους χώρους, να αγγίξουμε την καρδιά τους και να περάσουμε ένα μήνυμα αγάπης, συνεννόησης, συνεργασίας. Είναι το μήνυμα που λέει ότι έχουμε αποφασίσει, σε αυτό το κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας, να ζούμε οργανωμένα σε κοινωνίες. Δεν είμαστε μονάδες. Είμαστε ομάδες».

Έκκληση για καθολικό εμβολιασμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης λέγοντας:
«Ως απλοί στρατιώτες της προσπάθειας που καταβάλλεται για την «Γαλάζια Ελευθερία», και όχι ως τοπικοί άρχοντες, απευθύνω και σήμερα έκκληση στους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες για άμεσους και μαζικούς εμβολιασμούς στο νησί μας αλλά σε όλο το Νότιο Αιγαίο από την θέση του Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου. Η απόφαση είναι δική μας. Ο χρόνος είναι λίγος. Όλοι πρέπει να εμβολιαστούν και το καλύτερο εμβόλιο είναι το ΤΩΡΑ. Παρακαλώ τους συμπολίτες μου, να καταλάβουν, ότι το ψωμί μας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου περνά από τον άμεσο και καθολικό εμβολισμό τους».

Μετά την επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο, ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη με αποκλειστικό θέμα την επίσπευση των εμβολιασμών.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos