Διακοπή λειτουργίας υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Σίφνο»: Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

26 Ιουλίου 2021 13:14

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σίφνου με θέμα τη διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο νησί.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, η παύση λειτουργίας καταστημάτων στη Σίφνο δεν επιφέρει μόνον οικονομική και κοινωνική αναστάτωση, αλλά πλήττει ευθέως το ευαίσθητο εθνικό χαρακτηριστικό της νησιωτικότητας και συνιστά εμφανή απαξίωση και των νησιών και των νησιωτών.

 Με την παρούσα ενέργειά της η Τράπεζα επιδεικνύει μια συμπεριφορά αντικοινωνική και αντινησιωτική και δημιουργεί συνθήκες ανισότητας και τραπεζικού αποκλεισμού σε βάρος και της κοινωνίας και της οικονομίας του νησιού. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2021 οι κάτοικοι του νησιού να αναγκάζονται για να πραγματοποιήσουν την όποια τραπεζική συναλλαγή να ταξιδεύουν και να διανυκτερεύουν σε άλλα μέρη. Ζητείται η παρέμβαση της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργού και όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων για να αρθεί η απόφαση και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του υποκαταστήματος.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos