Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα και τις επενδυτικές ευκαιρίες στο Νότιο Αιγαίο διοργανώνει η Περιφέρεια

30 Ιουλίου 2021 13:21

Στη Ρόδο, ο Πρέσβης των Η.Π.Α. Geoffrey Pyatt, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης και μέλη της ΠΑΔΕΕ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει Ημερίδα στη Ρόδο, στις 3 Αυγούστου, με θέμα «Invest in South Aegean. A sea of opportunities», στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.
Η εν λόγω Ημερίδα αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) και αποτελεί σημαντική ευκαιρία να παρουσιασθεί στους βουλευτές της ομογένειας στο εξωτερικό το επενδυτικό περιβάλλον και οι ευκαιρίες, που ευδοκιμούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ώστε να μεταφέρουν στη συνέχεια οι ίδιοι τα μηνύματα στα κράτη, όπου εκλέγονται.

Αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, τις εναρκτήριες ομιλίες της Ημερίδας θα πραγματοποιήσουν ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νικόλαος Παπαθανάσης. Αρχικά, επιβεβαιωμένη ήταν η συμμετοχή του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που εν τέλει δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι επίσης η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ. Χρυσή Βιτσιλάκη, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, καθ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννης Πάππου, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Κ2» Α.Ε., Νίκος Μπόνης και η Σύμβουλος του Επιμελητηρίου και υπεύθυνη της πρωτοβουλίας «Aegean Cuisine», Μαριτάνα Αλακιώτου Ανθοπούλου.

Από την πλευρά της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), τον λόγο θα λάβουν ο Πρόεδρος της Ένωσης και ομογενής Γερουσιαστής της Πολιτείας του Rhode Island των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης (Lou Raptakis) και ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, Γιάννης Λεμοντές (John Lemondes). Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν ακόμα τριάντα περίπου μέλη της ΠΑΔΕΕ, όλοι Γερουσιαστές και πολιτειακοί βουλευτές από τις Η.Π.Α. πλην ενός ομογενή βουλευτή, που εκλέγεται στην Κένυα.

Η Ημερίδα διοργανώνεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των υγειονομικών και κοινωνικών μέτρων και προβλέψεων, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία COVID-19. Οι εργασίες της θα μεταδίδονται ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και από τη σελίδα της στο Facebook.

Τέλος, αναφέρεται ότι η ημερίδα αποτελεί μέρος των δράσεων της Περιφέρειας, που λαμβάνουν χώρα από 1η έως 3 Αυγούστου, με την ευκαιρία της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί στο Καστελλόριζο, στις 2 Αυγούστου, το Συνέδριο με τίτλο «Το Δίκαιο της Θάλασσας και οι θέσεις Ελλάδος και Τουρκίας στην οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos