Άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου

06 Αυγούστου 2021 11:49

 Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος με θέμα την άμεση ανάγκη ενόσχυσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου.

Στη Σέριφο, η επισκεψιμότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα η αύξηση των περιστατικών που χρήζουν ιατρικής φροντίδας, πέραν και από τα περιστατικά covid, να είναι σε τέτοιο βαθμό που ο μοναδικός γιατρός αλλά και το ελάχιστο προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, να έχουν υπερβεί προ πολλού τις ανθρώπινες δυνατότητες και αντοχές.

 Ο μοναδικός γενικός γιατρός Θανάσης Κοντάρης σε δημοσιεύματά του σε τοπικά ΜΜΕ αλλά και σε προσωπική επικοινωνία, εκπέμπει κυριολεκτικά SOS, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί και απευθύνει για μια ακόμα φορά έκκληση τόσο προς τη 2η ΥΠΕ, όσο και προς το Υπουργείο Υγείας, για πρόσληψη ενός επιπλέον παθολόγου αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, για να υπάρξει η κατά το δυνατόν ανταπόκριση στη διαχείριση των καθημερινών περιστατικών.

 Με δεδομένη την έλευση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, αλλά και τη συνέχιση της τουριστικής περιόδου,

 Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

 1) θα υπάρξουν άμεσα κάποια μέτρα, έτσι ώστε το ΠΠΙ της Σερίφου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις επείγουσες και αυξημένες ανάγκες της περιόδου;

 2) θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις υγειονομικής ασφάλειας για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τουριστική περίοδος;

 Οι ερωτώντες Βουλευτές

 Συρμαλένιος Νίκος

 Ξανθός Ανδρέας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos