Δηλώσεις Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη, Υπεύθυνου Προγράμματος Ν.Δ. Νομού Κυκλάδων

05 Απριλίου 2012 02:39

«Συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την αποφράδα ημέρα του ναυαγίου του Sea Diamond στο νησί της Σαντορίνης. Ενός ναυαγίου για το οποίο 5 χρόνια μετά δεν έχει λάμψει όλη η αλήθεια

για το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και δεν έχει γίνει δυστυχώς πράξη η απαίτηση του Λαού της Σαντορίνης για την ανέλκυση του ναυαγηθέντος πλοίου. Υποσχέσεις από κυβερνητικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει πολλές, πράξεις όμως μηδέν. Εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές όλων των φορέων και των πολιτών της Σαντορίνης και ζητάμε την ανέλκυση του συγκεκριμένου ναυαγίου. Όταν πριν από χρόνια έγινε ένα άλλο ναυάγιο στην Πάρο, του «ΣΑΜΙΝΑ», ο τότε πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Σημίτης δήλωνε ότι «θα βάλλει το μαχαίρι ως το κόκκαλο». Δυστυχώς όμως τίποτα δεν έκανε.

Οι κύριοι της »εξουσίας» πρέπει να καταλάβουν επί τέλους ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αλλά Ελλάδα είναι και τα νησιά μας, όπως η Πάρος, Η Σαντορίνη, η Φολέγανδρος, το Κουφονήσι, η Αμοργός. Ελλάδα, κύριοι της «εξουσίας» είναι και τα 24 νησιά των Κυκλάδων κι εμάς του Κυκλαδίτες δεν πρέπει να μας αντιμετωπίζεται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μπορεί να έχουμε γεννηθεί σε αυτά τα ευλογημένα βράχια αλλά είμαστε πολύ πιο Έλληνες από κάτι αργόσχολους κουλτουριάρηδες που το παίζουν σοσιαλιστές αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα και το φαγοπότι.

Εμείς λοιπόν οι «απλοί» νησιώτες τους λέμε ότι με νύχια και με δόντια θα παλέψουμε για τις Κυκλάδες μας γιατί εδώ γεννηθήκαμε, εδώ ανδρωθήκαμε, εδώ ζούμε κι εδώ θα πεθάνουμε. Γιατί στα χείλη μας και στην καρδιά μας έχουμε το σύνθημα «Πρώτα οι Κυκλάδες».

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos