Άδικη και Αυθαίρετη η κατάργηση του ΙΚΑ Μυκόνου

09 Απριλίου 2012 15:44

Η αυθαίρετη και αναιτιολόγητη σημερινή απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ –και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές - να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Μυκόνου την 1η Ιουνίου 2012, αποτελεί ενέργεια απαράδεκτη.

Η Ν.Δ., αντίθετα με τα όσα συμβαίνουν σήμερα είχε αναβαθμίσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, από απλό παράρτημα σε τοπικό υποκατάστημα. Ενέργεια με την οποία αφενός αποδείκνυε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Μυκόνου και αφετέρου την πρόθεσή της για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Η συγκεκριμένη απόφαση, που ουσιαστικά καταργεί το ΙΚΑ Μυκόνου, δεν τεκμηριώνεται από καμία οικονομοτεχνική μελέτη που να επιβεβαιώνει την ορθότητά της.

Αντίθετα, επιβεβαιώνεται η προχειρότητα και η έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού της ηγεσίας του ΙΚΑ, καθώς με τις ενέργειές της δείχνει να αγνοεί τα συμφέροντα του Οργανισμού.

Την ίδια στιγμή, όμως, επιδεικνύει και μια πρωτοφανή αναλγησία προς τους Μυκονιάτες, καθώς τους υποβάλλει σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Δυστυχώς, η λογική των οριζόντιων περικοπών της κυβέρνησης αγνοεί πλέον επιδεικτικά τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδος.

Μέχρι σήμερα, η Ν.Δ. με τη στάση της κατάφερε να αποτρέψει την διακοπή της λειτουργίας και άλλων υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στις Κυκλάδες, όπως αυτά της Σαντορίνης και της Νάξου.

Καλούμε λοιπόν τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, να αναστείλει τώρα την άδικη αυτή απόφαση του, όπως ακριβώς έπραξε και στην περίπτωση του ΙΚΑ Αλιάρτου...

Ιωάννης Βρούτσης

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos