Αποτελέσματα Διημερίδας για τα Τοπικά Προϊόντα

11 Απριλίου 2012 19:37

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές προσδοκίες από όλους τους εμπλεκομένους φορείς και επισκέπτες

ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διημερίδας με θέμα «τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτη μας, Στηρίζουμε τους Τοπικούς Παραγωγούς στη μαζική εστίαση», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 & το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, στο ξενοδοχείο RODOS PALACE.

Μέσω της δράσης αυτής αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της γαστρονομίας που βασίζεται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και της περιφερειακής οικονομίας.

Σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, τα τοπικά προϊόντα μπορούν να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της περιοχής μας αλλά και της χώρας μας στο εξωτερικό, να συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιοτική και ανταγωνιστική εικόνα της παραγωγής μας και να γίνουν πόλος έλξης για την εστίαση και τον τουρισμό.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, η στήριξη των τοπικών προϊόντων και η ανάπτυξη συνεργασιών.

Οι συναντήσεις επιχειρηματιών και παραγωγών, που στέφθηκαν με επιτυχία, ήταν μια ευκαιρία για την ευρύτερη σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο πλευρές έμειναν ικανοποιημένες, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να συνεργασθούν επαγγελματικά και να συνάψουν συμφωνίες με ένα καλό συνδυασμό ποιότητας των προϊόντων και προσιτών τιμών.

Την έκθεση επισκέφθηκαν το διήμερο πάνω από 750 επισκέπτες-επιχειρηματίες των κλάδων του τουρισμού και μαζικής εστίασης καθώς και αυτού του εμπορίου, για να δουν από κοντά τα 25 περίπτερα της έκθεσης. Την εκδήλωση επισκέφθηκαν εκτός των επιχειρηματιών και αρκετά στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τουριστικών επιχειρήσεων.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες και τοποθετήσεις τις δεύτερης ημέρας, που αφορούσαν το ελληνικό πρωινό της Ρόδου, σύγχρονες πρακτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης, πωλήσεις μέσα από το διαδίκτυο με την booking.com, τον ρόλο του κρασιού, την κουζίνα του Αιγαίου και την αυθεντική Ροδίτικη κουζίνα.

Οι συμμετέχοντες, που ανήλθαν στους 250, είχαν την ευκαιρία να πάρουν πολλές ιδέες από τους ομιλητές και ταυτόχρονα απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν.

Ιδιαίτερη θέση στην χώρο της έκθεσης είχε η παρουσίαση του Ροδίτικου Πρωινού από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, στα πλαίσια της ανάδειξης των ποιοτικών τοπικών προϊόντων. Σε αναφορές που έγιναν για τις τιμές των προϊόντων και συνταγών του πρωινού αποδείχθηκε ότι ποιοτικά είναι ανώτερα και ανταγωνιστικά σε τιμή σε σχέση με εισαγόμενα προϊόντα.

Η διημερίδα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού προσφέρθηκαν σε όλους τους επισκέπτες που βρισκόταν στο χώρο της εκδήλωσης, παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά, τα οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos