Σύσκεψη Περιφερειάρχη για ΧΥΤΑ - ΧΑΔΑ & Αφαλατώσεις

23 Απριλίου 2012 20:55

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, με αντικείμενο τους ΧΥΤΑ-ΧΑΔΑ και τις Αφαλατώσεις στο Νότιο Αιγαίο.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση της πορείας των έργων που αφορούν τους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας, τους ενεργούς χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (αυτούς που έχουν αποκατασταθεί) και τους ανενεργούς.

Η κατάσταση συνεχίζει να είναι προβληματική και σε ότι αφορά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ αλλά και την κατασκευή νέων ΧΥΤΑ.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε οδηγίες στις υπηρεσίες να ξεκινήσουν οι έλεγχοι για τους ΧΑΔΑ, ενώ αποφασίστηκε η στήριξη των μικρών νησιών για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ και την κατασκευή νέων ΧΥΤΑ.

Σχετικά με τις αφαλατώσεις, μετά και την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου, ολοκληρώθηκε η προσπάθεια προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η υλοποίησή τους. Χρειάστηκε πέραν της νομοθετικής ρύθμισης να εκδοθούν επιπλέον 2 υπουργικές αποφάσεις και μια κοινή υπουργική απόφαση δυο υπουργών.

Άμεσα μπορούν να προχωρήσουν, έπειτα από τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις οι αφαλατώσεις στα νησιά Κουφονησίου, Κύθνου, Αντιπάρου, Πάτμου και Χάλκης, ενώ με ιδιωτική χορηγία θα προχωρήσει η αφαλάτωση Φολεγάνδρου.

Με τη βοήθεια της ΜΟΔ θα προχωρήσουν οι μελέτες και των υπόλοιπων νησιών.

Ο κ. Μαχαιρίδης με έγγραφό του προς τους Περιφερειάρχες Κρήτης και Βορείου Αιγαίου διαβίβασε την πρόταση για αναθεώρηση του προγράμματος ΕΣΠΑ, προκειμένου να εξοικονομηθούν οι απαραίτητοι πόροι για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται πως για την επόμενη περίοδο την προεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βρίσκεται στη φάση επεξεργασίας των έργων που είναι ανενεργά, προκειμένου να αξιολογηθεί η παραμονή τους στο Πρόγραμμα και που πρέπει να ενισχυθούν προκειμένου να ολοκληρωθούν.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos