Στην Περιφέρεια δημοσιογράφοι από το Ισραήλ

04 Μαϊος 2012 21:05

Δημοσιογράφους από εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς και το διαδίκτυο του Ισραήλ, που συνοδεύονταν από τον τουριστικό

πράκτορα Μάριο Κάππα, δέχθηκε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Δέσποινας Διακοσταυριανού.

Ο κ. Μαχαιρίδης περιέγραψε το προφίλ των νησιών της Περιφέρειας και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο τουρισμός στην ανάπτυξη της περιοχής, κάνοντας επίσης λόγο για «μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών».

«Οι δύο λαοί είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν σε πολλά επίπεδα» τόνισε ο Περιφερειάρχης, ενώ η κα Διακοσταυριανού θύμισε πως η προσέγγιση της ισραηλινής αγοράς ξεκίνησε χρόνια πριν, με θετικά αποτελέσματα για πολλά από τα νησιά μας.

Οι δημοσιογράφοι από το Ισραήλ που επισκέπτονται τη Ρόδο έδειξαν το ενδιαφέρον τους για το τουριστικό προϊόν των νησιών μας, με πολλές από τις ερωτήσεις τους να αφορούν στον ανταγωνισμό με την Τουρκία και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας.


Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Την επίσκεψη του προϊσταμένου και στελεχών του Τμήματος Εναέριας Κυκλοφορίας του αεροδρομίου «Διαγόρας» δέχθηκε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, στον οποίο έθεσαν σειρά ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του αεροδρομίου του νησιού.

Μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν στον κ. Μαχαιρίδη υπήρξε άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη προς τον ΟΤΕ, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εγκατάστασης οπτικής ίνας που θα συνδέει την κεφαλή του ραντάρ (λόφος Παραδεισίου) με τον πύργο ελέγχου.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Μέχρι σήμερα η μεταφορά δεδομένων γίνεται με radio link που τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια εμφανίζει προβλήματα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια των πτήσεων.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για το δύσκολο έργο που επιτελούν καθημερινά, και όπως συμφωνήθηκε θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση στην περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο θέμα της οπτικής ίνας.


{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos