Πολίτες κόντρα στον καιρό: Συνεδρίαση Περ. Συμβουλίου

16 Μαϊος 2012 02:00

Στη συνεδρίαση του οργάνου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, με συντριπτική πλειοψηφία και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, πλην της μείζονος μειοψηφίας, ενέκρινε τον

καθορισμό μίας έδρας για τα επιβατικά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (ΤΑΞΙ) σε κάθε νησί των Κυκλάδων. Πρόταση που αποτελούσε την εισήγηση της περιφερειακής αρχής, όπως την ανέλυσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος. Υπενθυμίζεται ότι στα Δωδεκάνησα ισχύει σε όλα τα νησιά η ενιαία έδρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας» του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, που κάνει λόγο για «ισοπεδωτική και στείρα πρόταση της πλειοψηφίας», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η πλειοψηφούσα παράταξη «παρέμεινε απομονωμένη από την κοινωνία και τις θέσεις των σωματείων ΤΑΞΙ», ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης εκφράζει κατ' αρχάς την απορία του για το γεγονός ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επιμένει, ειδικά το τελευταίο διάστημα, να κάνει "διάλογο" μέσω ανακοινώσεων και όχι εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οποίου απέφυγε αντιπολιτευτικές κορώνες και ακραίες εκφράσεις.

«Είναι προφανές – τονίζει ο Περιφερειάρχης - ότι ο κ. Κόκκινος ακολουθεί τον ασφαλή, όπως τον θεωρεί, δρόμο του μονολόγου, απευθυνόμενος αποκλειστικά στο ακροατήριό του, θεωρώντας ότι θα αποφύγει τον αντίλογο.

Όμως, επειδή ειδικά το συγκεκριμένο θέμα αφορά σε μια τάξη επαγγελματιών που πράγματι προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στα μικρά μας νησιά, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να προφασίζεται ότι νοιάζεται, αυτός και μόνο, για τα συμφέροντα του κλάδου και κατ' επέκταση των κοινωνιών που εξυπηρετεί.

Η πρόταση της περιφερειακής αρχής, όπως αυτή υιοθετήθηκε από όλες τις παρατάξεις, πλην της δικής του, έρχεται να υπερβεί ένα καθεστώς δεκαετιών, με βάση τον νέο διοικητικό χάρτη των νησιών μας, και ικανοποιεί το αίτημα των επαγγελματιών να υπάρξει δικαιοσύνη και ισονομία, με σκοπό να αμβλυνθούν αντιθέσεις και αντιπαλότητες στους κόλπους ενός κλάδου, που πρέπει να πορευθεί με όρους ενότητας και συνεργασίας, κάτι το οποίο είχαν ήδη συμφωνήσει στα περισσότερα νησιά.

Αν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ήταν περισσότερο προσηλωμένος στη συζήτηση που διεξαγόταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα διαπίστωνε ότι εμείς είμαστε αυτοί που ακούσαμε τη φωνή και την απαίτηση των επαγγελματιών στα νησιά των Κυκλάδων, που δεν επιθυμούν να είναι μοιρασμένοι σε προνομιούχους και μη. Ας μην τους επικαλείται λοιπόν».

Και ο κ. Μαχαιρίδης επισημαίνει: «Είναι η περιφερειακή αρχή και προσωπικά ο Περιφερειάρχης που κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου άκουσε με προσοχή και τη φωνή της μειοψηφίας των επαγγελματιών που είχαν μια διαφορετική άποψη. Για το λόγο αυτό πρότεινα, το σύνολο του κλάδου σε κάθε νησί, να προχωρήσει στη δημιουργία συνεργατικών φορέων και σωματείων, μέσα από τα οποία να συνθέσουν το πλαίσιο της λειτουργίας τους, με κοινά συμφωνημένους όρους. Η Περιφέρεια θα είναι αρωγός και στο πλευρό τους.

Αυτή είναι η καθαρή θέση της περιφερειακής αρχής, αυτή υιοθετήθηκε και ψηφίστηκε απ' όλες τις πλευρές, πλην της μείζονος μειοψηφίας, και αφού προηγήθηκε ένας εξαντλητικός διάλογος εντός του περιφερειακού συμβουλίου, όχι με εκ των υστέρων ανακοινώσεις που εκδίδονται προς εντυπωσιασμό».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos