Λαΐκή Συσπείρωση Ν.Αιγαίου: Συνεδρίαση Περ. Συμβουλίου

16 Μαϊος 2012 16:00

Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη την Δευτέρα 14 Μάη 2012 οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου έκαναν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις για τα εξής θέματα :

1. Για το θέμα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), όπως τόνισαν στις παρεμβάσεις τους οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, πέρα από το γεγονός ότι οι όροι που τίθενται περί «υγιών» επιχειρήσεων αποκλείουν τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους που συνθλίβονται από την πολιτική υπέρ των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, στην ουσία πρόκειται για ένα ακόμη χρηματοδοτικό σχήμα υπέρ των τραπεζών και των κάθε λογής μεσαζόντων όπως και όλα τα προηγούμενα. Το πρόβλημα, για τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους, είναι ακριβώς η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και η οικονομική δυσπραγία των εργαζομένων από την πολιτική της χρόνιας λιτότητας. Η λύση δεν βρίσκεται στα κάθε λογής «προγράμματα», αλλά στην συστράτευση μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα στον αγώνα για μια πολιτική που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίακών επιχειρήσεων.

2. Για το θέμα του «κοινωνικού παντοπωλείου» και την στήριξη περιφερειακού συμβουλίου οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου στηλίτευσαν την απύθμενη υποκρισία όσων ενώ, με την πολιτική που υπηρετούν, οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση καμώνονται τους κοινωνικά ευαίσθητους και φιλάνθρωπους . Αυτοί που αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι, κηρύττουν την λιτότητα και ζητούν από το λαό να επιδοκιμάσει την φιλανθρωπία τους. Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου κάλεσαν το λαό με τον αγώνα του να ανατρέψει την πολιτική της εξαθλίωσης που εφαρμόζει το μαύρο μέτωπο με την στήριξη και των τοπικών παραγόντων.

3. Για το θέμα του μουσείου αγροτικής κληρονομιάς και εκθετηρίου παραδοσιακών προϊόντων οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου τόνισαν ότι θα μπορούσε να αποτελεί ανέκδοτο αν δεν αποτελούσε τραγωδία, αυτοί που με την πολιτική τους, την κοινή Αγροτική πολιτική της Ευρ. Ένωσης, έχουν μετατρέψει τα παραδοσιακά προϊόντα σε μουσειακό είδος, να ιδρύουν και μουσεία για να τα θυμόμαστε....

4. Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα που προέκυψε με τον νέο κανονισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάξου. Ο νέος κανονισμός που αποτελεί προϊόν της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ επιφέρει περικοπές στο προσωπικό με αποτέλεσμα την δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στην φροντίδα των ασθενών ενώ υπονομεύει την λειτουργία σημαντικών τμημάτων όπως του τεχνητού νεφρού, σύμφωνα και με τις καταγγελίες των εργαζόμενων.

Όπως τόνισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, ο κανονισμός αυτός, ήρθε ως φυσική συνέχεια της πολιτικής των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων και χαρακτηρίζει πλήρως την πολιτική του μαύρου μετώπου των κομμάτων του ευρω- μονόδρομου για το «λιγότερο κράτος», τις περικοπές κοινωνικών δαπανών αλλά και την δημιουργία «ευκαιριών» για τα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται και το χώρο της υγείας.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, ζήτησαν από το περιφερειακό συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Νάξου σε προσωπικό και υποδομές. Ταυτόχρονα κάλεσαν το λαό και τους εργαζόμενους των νησιών να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που κλείνει νοσοκομεία και σχολεία, με στόχο την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία γι όλους ταυτόχρονα με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο αυτό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos