Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μακρυωνίτη για Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

01 Ιουνίου 2012 16:06

Από την 15η Δεκεμβρίου του 1975, οπότε και θεσπίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), η 5η Ιουνίου ως

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, γίνεται σε διεθνές επίπεδο μια προσπάθεια υπενθύμισης και ενημέρωσης γύρω από τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Παρόλο που από μόνη της η ενημέρωση δεν είναι αρκετή για ένα περιβάλλον που νοσεί, φαίνεται πως όλα ξεκινούν από αυτό το στάδιο. Είναι αλήθεια ότι χωρίς την ευαισθητοποίηση των παιδιών, την αφύπνιση των πολιτών, τη μετουσίωση της οικολογικής ευσυνειδησίας σε καθημερινή στάση ζωής, και κυρίως την ενεργό συμμετοχή όλων μας στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης κανένα μέτρο και καμία στρατηγική δεν μπορεί να έχει ουσιαστική επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (United Nations Environment Programme, U.N.E.P.) επέλεξε για το 2012 το θέμα: «Πράσινη Οικονομία: Μήπως σας συμπεριλαμβάνει;», επεκτείνοντας το συλλογισμό μας ένα βήμα παραπέρα: Το Περιβαλλοντικό Πρόγραµµα του ΟΗΕ ορίζει την Πράσινη Οικονοµία ως το µέσο που οδηγεί στη βελτίωση της ανθρώπινης ευηµερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, παράλληλα µειώνει σηµαντικά τους κινδύνους του περιβάλλοντος και της οικολογικής υποβάθµισης. Επομένως, µια πράσινη οικονοµία µπορεί να θεωρείται ως ένα οικονοµικό περιβάλλον που επιτυγχάνει χαµηλές εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα, την αποδοτικότητα των πόρων και την ίδια στιγµή εµπεριέχει την κοινωνική συνιστώσα. Πρακτικά, η Πράσινη Οικονοµία οδηγεί στην αύξηση του εισοδήµατος και της απασχόλησης µέσα από δηµόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που µειώνουν τις εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα και της ρύπανσης, βελτιώνουν την ενέργεια και την αποδοτικότητα των πόρων και προλαµβάνουν την απώλεια της βιοποικιλότητας και των οικοσυστηµάτων.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΖΩΡΤΖΗΣ Ν. ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos