Η Λαΐκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνεδρίου

12 Ιουνίου 2012 17:51

Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο το Σάββατο 9 Ιούνη 2012 οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου έκαναν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις για τα εξής θέματα :

1. Για το θέμα της «Στρατηγικής Ανάπτυξης της Αλιείας» οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου στις τοποθετήσεις τους εντόπισαν την καταστροφική συμβολή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ( Κ.Α.Π.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εξαφάνιση των μικρών παράκτιων ψαράδων παράλληλα με το γιγάντωμα των ιχθυοκαλλιεργειών. Ήδη στην χώρα μας, με τις ευλογίες της Ε.Ε. αλλά και των κομμάτων του ευρω- μονόδρομου, 4- 5 επιχειρηματικοί όμιλοι ( κυρίως ρωσικών συμφερόντων) ελέγχουν πλήρως την ιχθυοκαλλιέργεια. Η εξέλιξη αυτή ενισχύθηκε από το νόμο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών ( ΠΟΑΥ) με τον οποίο δεσμεύονται τεράστιες εκτάσεις δημόσιας γης , θάλασσας και ακτών από τις οποίες εξορίζονται οι παράκτιοι ψαράδες ! Στις εκτάσεις αυτές οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αναπτύξουν και άλλες δραστηριότητες ( αναψυχή, καταδυτικός τουρισμός) με τα γνωστά μεροκάματα πείνας – απαραίτητο συστατικό αυτής της «ανάπτυξης».... Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου καταδίκασαν την υποκριτική στάση των κομμάτων και παρατάξεων του ευρω- μονόδρομου, «κεντρο- αριστερών», «κεντρο- δεξιών» κ.λ.π., που, ενώ στα λόγια αναγνωρίζουν τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική που στηρίζουν, παραπλανούν τους εργαζόμενους ότι η πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων μπορεί, με διαπραγματεύσεις, να βελτιωθεί ....

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου υποστηρίζει την ανάπτυξη και της αλιείας με κριτήριο και στόχο τις λαϊκές ανάγκες, αλιεία που βασίζεται στην λειτουργία παραγωγικών αλιευτικών συνεταιρισμών ενταγμένων σε κεντρικό σχεδιασμό στα πλαίσια της Λαϊκής Οικονομία . Ο σχεδιασμός αυτός υπακούει :

α. Στην ικανοποίηση των διατροφικών και οικονομικών αναγκών της χώρας αλλά και των επιμέρους περιοχών με αλιευτικό ενδιαφέρον σε αντίθεση με την εξοντωτική πολιτική της Ε.Ε. και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται τον κλάδο .

β. Στην αναγκαιότητα σχεδιασμού που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα και την προοπτική της θαλάσσιας οικονομίας.

γ. Στην επιστημονική , οργανωτική και οικονομική στήριξη των ψαράδων έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση τα λαϊκά στρώματα στο φτηνό, υγιεινό και ποιοτικό ψάρι. Ειδικά για το θέμα των υδατοκαλλιεργειών μόνο ο παραγωγικός συνεταιρισμός μπορεί να εξασφαλίσει ισόρροπη ανάπτυξη τόσο για τις λαϊκές ανάγκες όσο και για το περιβάλλον μακριά από την ασυδοσία των εταιρειών του είδους.

2. Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, απείχαν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη εκπροσώπου για το Εποπτικό Συμβούλιο της ναυτιλιακής εταιρείας Καλύμνου, προβάλλοντας για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Θαλασσίων Συγκοινωνιών, της μόνης δομής , που στα πλαίσια της Λαϊκής Οικονομίας, μπορεί να λύσει το θέμα των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, καταδίκασαν την υποκριτική στάση των κομμάτων και των παρατάξεων του ευρω – μονόδρομου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α., που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική της λεγόμενης απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς όφελος του «ανταγωνισμού», σήμερα διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που προκαλεί η εφοπλιστική ασυδοσία που οι ίδιοι νομοθέτησαν!!

3. Για το «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΕΥΔΑΠ οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου κατήγγειλαν την διαφαινόμενη παράδοση της υδροδότησης των νησιών στους ιδιώτες αφού είναι γνωστό ότι η ΕΥΔΑΠ αποτελεί «φιλέτο» προς ιδιωτικοποίηση. η συνεργασία αυτή που εισηγείθηκε ο περιφερειάρχης αποσκοπεί στο να καταστούν ελκυστικές για τους ιδιώτες οι μικρές δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, μέσω της ουσιαστικής τους πρόσδεσης στην ΕΥΔΑΠ, με ότι αυτό σημαίνει για την τιμή του νερού αλλά και το μέλλον των εργαζομένων στις τοπικές επιχειρήσεις ύδρευσης. Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν πως τίποτε λιγότερο από την θέση ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, και καμία μεθόδευση ιδιωτικοποίησης δεν πρέπει να περάσει. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει νερό υψηλής ποιότητας για το όλο λαό. Οι μεθοδεύσεις αυτές για την ιδιωτικοποίηση που προωθεί ο περιφερειάρχης με την ουσιαστική στήριξη των άλλων παρατάξεων του ευρω – μονόδρομου, αποδείχνουν καθημερινά πως οι παρατάξεις αυτές λειτουργούν και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης ως «μεσίτες» του μαύρου μετώπου κομμάτων του ευρω- μονόδρομου- Ευρ. Ένωσης και επιχειρηματικών ομίλων.

4. Για το θέμα της προγραμματικής σύμβασης για την ανακύκλωση χαρτιού στην Ρόδο και τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν ότι η ανακύκλωση θα πρέπει να γίνεται οργανωμένα από τους Δήμους και όχι να παραδίνεται στην ουσία στους ιδιώτες μέσω της μεθόδευσης του δήθεν «εθελοντισμού».

5. για το θέμα της μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισαν ότι διασπορά κονδυλίων χωρίς σχεδιασμό υπονομεύει τις όποιες δυνατότητες προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος την ώρα που π.χ. το κουφάρι του SEA DIAMOND σαπίζει στο βυθό της καλντέρας...

6. Εκτός ημερήσιας διάταξης οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου με αφορμή την σύμβαση με το «Νομαρχιακό Φυτώριο Α.Ε.» για την συντήρηση δρόμων (!!!) που εισήγαγε η πλειοψηφία και καταψήφισε η Λαϊκή Συσπέιρωση, καταγγέλλουν στο λαό των νησιών την εμμονή του περιφερειάρχη και της παράταξής του να λειτουργούν ως κομματάρχες που εμπαίζουν τους άνεργους από τη μια, και ιμάντες μεταφοράς της πολιτικής μοιράσματος της ανεργίας της Ευρ. Ένωσης από τη άλλη. Οι υπόλοιπες παρατάξεις του ευρω- μονόδρομου ( ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ –Οικολόγοι) δεν αντέδρασαν καθώς οι πολιτική της Ε.Ε. για το μοίρασμα της ανεργίας και η προκλητική επιδότηση των εργοδοτών είναι και δική τους πολιτική.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos