Ευρεία σύσκεψη στην Τήνο

25 Ιουνίου 2012 12:17

Η πλειοψηφία των ζητημάτων που αφορούν στο νησί της Τήνου συζητήθηκαν στη διευρυμένη πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε

στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου, για την καταγραφή και την επίλυση των προβλημάτων στα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και τον προγραμματισμό για την ανάπτυξη των νησιών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην πλατεία Τσιροπινά στην Ερμούπολη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Τζώρτζης Μακρυωνίτης, Σωτήρης Παμπάκας και Δέσποινα Διακοσταυριανού, ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ματθαίος Βίλλας, Δημήτρης Γρυπάρης, Παύλος Χρυσαφίδης, Αντώνης Κοκκιασμένος και Γιώργος Παπαμανώλης καθώς και οι επικεφαλής των διευθύνσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Συζητήθηκε εκτενώς το σημαντικό θέμα του λιμανιού της Τήνου και αποφασίστηκε από κοινού να γίνει κάθε δυνατή ενέργεια έτσι ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για να αποπερατωθεί.

Σημαντικές ήταν οι πληροφορίες και τα βήματα που έγιναν σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Πουσσαίος ζήτησε να ληφθεί υπόψιν το επιχειρησιακό πρόγραμμα και οι ανάγκες του Δήμου Τήνου και να συμπεριληφθούν στο Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για κοινή αγροτική πολιτική.

Στον τομέα της Υγείας και με τη συμμετοχή στη σύσκεψη και του διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου κ. Τσιργή, προτάθηκε από τον δήμαρχο Τήνου, να βρεθεί τρόπος να καλυφθούν ασφαλιστικά όλοι οι κάτοικοι του νησιού.

Εξετάστηκαν ένα προς ένα τα έργα στα οποία εμπλέκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αναλύθηκαν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να υπερσκελιστούν οι όποιες δυσλειτουργίες.

Στις τοποθετήσεις τους οι Αντιπεριφρειάρχες, Σωτήρης Παμπάκας και Δέσποινα Διακοσταυριανού, που συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Ρόδο, ανέλυσαν τις ανάγκες και τις πολιτικές που αναπτύσσονται για την Τήνο στον τομέα ευθύνης τους.

Η κ. Διακοσταυριανού αναφορικά με τον Τουριστικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας ανακοίνωσε πως έπειτα από σχετικές ενέργειες πρόκειται τον Αύγουστο να μεταβεί στην Τήνο δημοσιογραφική αποστολή από τη Μόσχα προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά τον θρησκευτικό εορτασμό της Παναγίας Τήνου. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις συνολικές δράσεις τουριστικής προβολής για τα νησιά των Κυκλάδων ανάμεσα στις οποίες και οι επαφές με δημοσιογραφικούς ομίλους για την προβολή μέσω μεγάλης κυκλοφορίας εντύπων αλλά και ηλεκτρονικών μέσων.

Στον Πρωτογενή Τομέα και τις προτεραιότητες για το νησί της Τήνου αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, δίνοντας έμφαση στη μελισσοκομεία, το ελαιόλαδο και κυρίως τη δημιουργία εκθετηρίου-καταστήματος προϊόντων Νοτίου Αιγαίου στο νησί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos