Παρέμβαση Περιφερειάρχη για την εξάντληση διαθέσιμων πόρων – Επικοινωνία και επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας

25 Ιουνίου 2012 17:14

Η εξάντληση των διαθέσιμων πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για τις περιφέρειες του στόχου 2 (Νότιο Αιγαίο,

Στερεά Ελλάδα) και οι επιπτώσεις της εξέλιξης αυτής στην εφαρμογή προγραμμάτων απασχόλησης και στήριξης σημαντικών κοινωνικών δομών, ήταν το αντικείμενο της επικοινωνίας που είχαν την προηγούμενη Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης με τον νέο υπουργό Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση.

«Η εξέλιξη αυτή είναι άδικη για την Περιφέρειά μας και θα οδηγεί σε αδιέξοδο προγραμματισμένες κοινωνικές δράσεις» υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης, που την ίδια μέρα (22 Ιουνίου) απέστειλε στον υπουργό Εργασίας επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Λυπάμαι που η πρώτη μας επαφή γίνεται για να ζητήσω την παρέμβασή σας στο πρόβλημα που προέκυψε από την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για τις περιφέρειες του στόχου 2 (Νότιο Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα).

Το ποσοστό των νομικών δεσμεύσεων για τις πράξεις που εντάχθηκαν στις περιφέρεις του στόχου 2, όπως το Νότιο Αιγαίο, ξεπέρασε το 100% των διαθέσιμων πόρων με αποτέλεσμα τη μη συνέχιση των προγραμμάτων.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως η εξάντληση των πόρων στερεί την Περιφέρειά μας από πόρους χρήσιμους για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών, και βεβαίως την αποκλείει από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», μέσω του οποίου προσδοκούσαμε, πέραν της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, Αμεα κ.λ.π., και τη διευκόλυνση πρόσβασης στην απασχόληση ανέργων.

Κύριε Υπουργέ,

Η εξέλιξη αυτή είναι άδικη για την περιφέρειά μας, μιας και η διαχείριση των πόρων έγινε κεντρικά χωρίς τη δική μας συμμετοχή, και η εξάντλησή τους θα οδηγήσει σε αδιέξοδο τόσο τις κοινωνικές δομές όσο και τη μη υλοποίηση ενός καλά μελετημένου προγράμματος από την πλευρά της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και των κοινωνικών εταίρων.

Προσδοκούμε από εσάς άμεση παρέμβαση και εξάντληση όλων των δυνατοτήτων σας προκειμένου να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, είτε στο πλαίσιο της αναθεωρήσεως του προγράμματος, είτε από εθνικούς πόρους.

Είμαστε σίγουροι, Κύριε Υπουργέ, πως θα τύχουμε της υποστήριξής σας μιας και γνωρίζετε καλύτερα από εμάς τις ιδιαίτερες ανάγκες της νησιώτικης περιφέρειάς μας και των προβλημάτων που δημιουργούνται με τέτοιες αποφάσεις».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos