Δημοσιογραφική αποστολή στην Αμοργό και Δονούσα

07 Ιουλίου 2012 00:55

Δημοσιογραφική αποστολή στην Αμοργό και τη Δονούσα οργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των νησιών μας.

Οι Έλληνες ταξιδιωτικοί συντάκτες έχουν προσκληθεί από την Περιφέρεια, στην πρώτη αυτή επίσκεψη στα νησιά, προκειμένου να προβάλουν τα ελληνικά νησιά μέσα από αφιερώματα που θα δημοσιευθούν στα έντυπα τα οποία εκπροσωπούν.

Από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα και τις παραλίες του νησιού, ενώ θα γνωρίσουν την ενδημική βλάστηση και θα περπατήσουν στα μοναδικά μονοπάτια της Αμοργού.

Ειδική ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στα φημισμένα θρησκευτικά μνημεία της με επίσκεψη, μεταξύ άλλων, στις μονές Χοζοβιώτισσα και Βαλσαμίτη, καθώς και σε σημαντικά ιστορικά μνημεία όπως ο Πύργος Αρκεσίνης και ο Ασφοντυλίτης.

Ξεχωριστό τμήμα του ταξιδιού θα αποτελέσει η επίδειξη παραδοσιακής αμοργιανής μαγειρικής και η παρουσίαση του «καλαθιού της Αμοργού» με χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα.

Στη Δονούσα, οι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν τη Μερσίνη και θα κολυμπήσουν στην Καλοταρίτισα.

Η δημοσιογραφική αποστολή αποτελεί το πρώτο ταξίδι από μια σειρά αποστολών που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίο στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής. Θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές το Φθινόπωρο με τη συμμετοχή δημοσιογράφων διεθνών μέσων ενημέρωσης.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos