Ένταξη Έργου Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Λιμάνι Λιβαδίου Σερίφου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου

11 Ιουλίου 2012 01:53

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου το έργο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Λιμάνι Λιβαδίου

Σερίφου, προϋπολογισμού 3,5 εκ. € και φορέα υλοποίησης τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Πρόκειται για καταφύγιο που θα δημιουργηθεί στη νοτιοδυτική πλευρά του λιμανιού του νησιού που θα έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται και να εξυπηρετεί μέχρι 54 τουριστικά σκάφη. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κρηπιδωμάτων και προβλήτας συνολικού μήκους 247 μέτρων, προσήνεμου μόλου 128 μέτρων, ράμπας με την οποία θα γίνεται η ανέλκυση και καθέλκυση των σκαφών, τη δημιουργία χερσαίου χώρου επιφάνειας 5.100 τ.μ., καθώς και τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των σκαφών.

Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της επέκτασης του δικτύου τουριστικών λιμανιών και της αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών στα νησιά της Περιφέρειας και αναμένεται να συμβάλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos