Στεγάζεται το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών

19 Ιουλίου 2012 15:07

Ένα όνειρο και στόχος τριών δεκαετιών έγινε σήμερα πραγματικότητα, με την παράδοση

από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη στον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ Ηλία Τομάζο του κτιρίου επί της οδού Θεοφιλίσκου στη Μεσαιωνική Πόλη, όπου θα στεγάζεται στο εξής το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία», την ευθύνη του οποίου έχει ο συμπατριώτης μας εκπαιδευτικός.

Η παράδοση έγινε αφού προηγήθηκε τον προηγούμενο Μάιο η παραχώρηση του ακινήτου από το Υπουργείο Πολιτισμού στην Περιφέρεια, ικανοποιώντας έτσι το διαχρονικό αίτημα της πρώην νομαρχιακής αλλά και περιφερειακής αρχής, κυρίως όμως του Ηλία Τομάζου, ο οποίος κάθε χρόνο συνοδεύει δεκάδες και εκατοντάδες φοιτητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ελληνικής καταγωγής και από φέτος έχουν πλέον τη δική τους στέγη για να παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Παρουσία σπουδαστών από τις ΗΠΑ και του κ. Ανδρέα Σιούλα, διευθυντή του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου και του αρχαιολόγου Βασίλη Καραμπάτσου, μέλη και οι δύο της Επιτροπής του προγράμματος «Παιδεία», ο Περιφερειάρχης παρέδωσε τα κλειδιά του κτιρίου στον κ. Τομάζο, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του όπως και τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Γ. Μαχαιρίδη για το γεγονός ότι το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών απέκτησε επιτέλους ένα μόνιμο χώρο για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εταιρείας «Παιδεία».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ευτυχής γιατί μετά από μια μακρά περίοδο αναζήτησης «είμαστε – όπως είπε - σε θέση να στεγάσουμε αυτήν την τόσο σημαντική δράση, την οποία πιστεύει και υλοποιεί ένας άξιος συμπολίτης μας, που παρά τα όποια προβλήματα, τη συνεχίζει με απόλυτη επιτυχία».

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos