Ν.Ο.Δ.Ε Δωδεκανήσου

08 Αυγούστου 2012 15:38

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών μέσω του ΕΣΠΑ δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και ευτελείς πολιτικούς σχεδιασμούς.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Μαχαιρίδης, εμπνευστής και εκφραστής της φιλοσοφίας του ''κατόπιν ενεργειών μου'' ανακοίνωσε την επίλυση του προβλήματος.

Στην πραγματικότητα όμως τίποτα δεν επιλύθηκε.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες από τον Υπουργό κ. Βρούτση για να εξοικονομηθούν πόροι που θα επιτρέψουν να χρηματοδοτηθούν οι δράσεις για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ για τα Δωδεκάνησα.

Το πρόβλημα χρηματοδότησης προέκυψε από την ανορθολογική κατανομή και διαχείριση των πόρων που έγινε από το σύστημα που ανέδειξε τον κ. Μαχαιρίδη και το οποίο υπηρετεί μέχρι και σήμερα.

Τη διετία 2011-2013 είχαν εγκριθεί 200 εκ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς. Η ΕΕΤΑΑ όμως, που διαχειριζόταν το πρόγραμμα, διέθεσε 175 εκ. ευρώ τον πρώτο χρόνο με αποτέλεσμα να απομένουν μόνο 25 εκ. ευρώ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή και μετά από σοβαρές και συντονισμένες προσπάθειες του κ. Βρούτση εξασφαλίστηκαν άλλα 100 εκ. ευρώ και συνεχίζεται η προσπάθεια και για τα υπόλοιπα.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Οι ανάγκες της χώρας και η οριακή κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε, επέβαλαν την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πάσχουμε από συλλογική αμνησία ούτε και ότι θα ανεχόμαστε πρακτικές όπως αυτές του κ. Περιφερειάρχη.

Ο κ. Μαχαιρίδης έχει προφανώς ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, είναι ευδιάκριτο από τον τρόπο που λειτουργεί τον τελευταίο καιρό.

Οι παιδικοί σταθμοί όμως και η αγωνία εκατοντάδων οικογενειών δεν προσφέρονται για τους εκλογικούς και πολιτικούς του σχεδιασμούς και καλά θα κάνει να τους αφήσει απ' έξω.

Κυρίως να αφήσει τον Υπουργό Εργασίας να κάνει τη δουλειά του που τη γνωρίζει καλύτερα από τον κ.Μαχαιρίδη, που προέρχεται από ένα σύστημα που αποδοκιμάστηκε οριστικά και αμετάκλητα από τους πολίτες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos