Ένταξη Έργων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

10 Αυγούστου 2012 17:57

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου δύο έργα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Νότιο Αιγαίο, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. €.

Τα έργα αυτά που σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν από τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα που πλήττονται καθημερινά από την οικονομική κρίση.

Αναλυτικότερα τα έργα που εντάχθηκαν είναι τα εξής:

Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές ανάδειξης της επιχειρηματικότητας στο Νομό Κυκλάδων (1,5 εκ. €)

Το έργο αυτό του Επιμελητηρίου Κυκλάδων προβλέπει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου, πολυγλωσσικού και πολυμεσικού ψηφιακού περιβάλλοντος για την παροχή υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περιλαμβάνει 4 επιμέρους δράσεις: Ψηφιακή ανάδειξη της επιχειρηματικότητας, διοργάνωση εικονικών εκθέσεων, ψηφιακές υπηρεσίες για την τόνωση των συναλλαγών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ψηφιακές υπηρεσίες για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους.

Ψηφιακές δράσεις Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων (500 χιλ. €)

Το έργο προβλέπει δράσεις για τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με στόχο να γίνουν αποτελεσματικότερες οι υπηρεσίες του προς τους επιχειρηματίες. Περιλαμβάνει δράσεις όπως: ανάπτυξη ηλεκτρονικής αγοράς τοπικών προϊόντων για την προβολή και διάθεσή τους, αρχειοθέτηση φακέλου επιχείρησης και υπηρεσίες ψηφιοποίησης αρχείων των μελών του Επιμελητηρίου, ψηφιακές υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης και υποστήριξης της τοπικής απασχόλησης, απόδοση αριθμού γενικού μητρώου και προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos