Ο στρατός συμβάλλει στα αντιπλημμυρικά στη Χίο- Συνάντηση της ΓΓ της ΑΔΑ με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας

04 Σεπτεμβρίου 2012 02:07

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ.Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας

κ.Δημήτρη Ελευσινιώτη, στο γραφείο του. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανακούφιση των κατοίκων της Χίου από τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, με τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη μελέτη και υλοποίηση των αντιπλημμυρικών δράσεων.

Η κα Καλογήρου ζήτησε από τον κ. Ελευσινιώτη, τη συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκπόνηση των μελετών των αντιπλημμυρικών έργων, που πρέπει να υλοποιήσει ο Δήμος Χίου. Επιπλέον ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέσουν δύο ερπυστριοφόρα μηχανήματα, για να συμβάλλουν στα έργα που πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τον τρόπο αυτό, αφενός εξοικονομούνται πόροι από το Δήμο Χίου σε μία περίοδο οικονομικής στενότητας, και αφετέρου τα έργα θα μπορέσουν να ξεκινήσουν άμεσα.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται πάντα στο πλευρό των πολιτών και δίνουν τη μάχη όποτε χρειαστεί, είτε σε περίοδο κρίσης είτε σε ειρηνική περίοδο.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου έδωσε έμφαση στον κοινωνικό ρόλο, αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθησία των Ενόπλων Δυνάμεων, που αναδεικνύονται για άλλη μία φορά με τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών συνεπειών της πύρινης λαίλαπας. Η βοήθεια αυτή, είπε ο κ. Καλογήρου είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos