Στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο Φίλιππος Φόρτωμας

09 Δεκεμβρίου 2021 21:54

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά την οποία συζητήθηκε το

θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στα νησιά των Κυκλάδων, των ελλείψεων στις υποδομές, καθώς και τα προβλήματα στην απονομή των συντάξεων των ασφαλισμένων. Στη συνάντηση εργασίας παρευρέθηκε και ο νέος Διοικητής του e ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτης Δουφεξής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας έθεσε στον κ. Χατζηδάκη το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών στις Κυκλάδες και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι των νησιών αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την εξυπηρέτησή τους. Ο Υπουργός διασαφήνισε πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε προσλήψεις υπαλλήλων, οι οποίοι θα στελεχώσουν υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ δεσμεύτηκε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον νομό Κυκλάδων, λαμβάνοντας υπόψη τη νησιωτικότητα και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της περιφέρειας. Περαιτέρω, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι ήδη γίνονται ενέργειες για την ενίσχυση των υπηρεσιών με καινούριο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, οι οποίες θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα.

Τέλος όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων, ο βουλευτής Κυκλάδων τόνισε στον κ. Υπουργό ότι η καθυστέρηση στην απονομή τους έχει δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα και ανασφάλεια στους συνταξιούχους.

«Η σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας είναι άκρως εποικοδομητική. Ο κ. Χατζηδάκης γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών στο νομό Κυκλάδων τόσο σε ανθρώπινο προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Αναμένουμε από τον κ. Χατζηδάκη στήριξη, όπως προσωπικά μου δεσμεύτηκε, στα θέματά μας, προς όφελος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων που ζουν στα νησιά μας» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας με το πέρας της συνάντησης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos