Δήμος Τήνου: Δεν θα προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του Δήμου

12 Σεπτεμβρίου 2012 01:57

Ο Δήμος Τήνου, σε συνέχεια της απόφασης της ΚΕΔΕ για κλείσιμο των Δήμων επί διήμερο (12, 13/9), ενημερώνει τους συμπολίτες μας ότι παρότι συμμερίζεται απολύτως το πνεύμα της άνω απόφασης, εντούτοις δεν θα προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του Δήμου.

Το γεγονός ότι είμαστε νησιωτικός και τουριστικός Δήμος και βρισκόμαστε στα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου, δεν επιτρέπει μία τέτοια ενέργεια από πλευράς Δήμου Τήνου.

Ταυτιζόμαστε ωστόσο πλήρως με την δικαιολογημένη διαμαρτυρία για την περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων των ΟΤΑ, που θέτει εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητά τους. Η πολιτεία, δυστυχώς, μετά το μεγάλο βήμα του Καλλικράτη, φαίνεται να αφήνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην τύχη της, με αποτέλεσμα ο ένας μετά τον άλλο, οι Δήμοι της Χώρας να αντιμετωπίζουν πρόβλημα να ανταποκριθούν στις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και την ίδια ώρα που οι πολίτες υφίστανται πρωτοφανή αφαίμαξη στα εισοδήματά τους και η ανεργία καλπάζει, να στερούνται και των υπηρεσιών και παροχών που απολαμβάνουν από τους Δήμους και αποτελούν κατακτήσεις δεκαετιών.

Η ταύτισή μας αυτή με την διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ, θα εκφραστεί με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τήνου, την 12/9, στη συγκέντρωση - διαδήλωση των Δημάρχων στην Αθήνα, όπου θα ενώσει τη φωνή του Δήμου Τήνου με εκείνες των άλλων Δήμων της πατρίδας μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos