21 μήνες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη στις Κυκλάδες η ΠΝΑ δεν έχει μόνιμη νομική εκπροσώπηση

12 Σεπτεμβρίου 2012 15:34

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12.00 το μεσημέρι η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ Κόκκινος Χαράλαμπος και Γεώργιος Παπαμανώλης, ψήφισαν ΄΄ λευκό ΄΄ στο θέμα ΄΄ανάθεση δικαστικών υποθέσεων διότι, ναι μεν είναι απαραίτητο η περιφέρεια να εκπροσωπηθεί στις δικαστικές υποθέσεις, όμως 21 (εικοσιένα) ολόκληρους μήνες δεν υπάρχει μόνιμος νομικός εκπρόσωπος της περιφέρειας στις Κυκλάδες. Η περιφερειακή Αρχή προχωρά διαρκώς σε αναθέσεις Νομικού Συμβούλου (στην προκειμένη περίπτωση ανέθεσε τις δικαστικές υποθέσεις στον δικηγόρο – περιφερειακό σύμβουλο της πλειοψηφίας κο Γρυπάρη) οι οποίες είναι και πολυδάπανες , περιστασιακές και όχι μόνιμες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΝΑ αποζημίωσε μετά από δικαστική απόφαση που εκδόθηκε εναντίον 11.000 ευρώ και κινδυνεύει να αποζημιώσει με άλλες 100.000 εργολήπτρια εταιρία, επειδή οι υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας Κυκλάδων δεν έλεγξαν στο απαιτούμενο χρονικό διάστημα λογαριασμούς έργων, με αποτέλεσμα το οφειλόμενο ποσό να πληρωθεί με τόκο. Καμία ευθύνη πολιτική ή άλλου είδους δεν έχει αναζητηθεί από την περιφερειακή αρχή.

Τέλος επισημαίνουμε ότι θέματα που είχαν αναγράφει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης (αποδοχή χρηματοδοτήσεων, εγκρίσεις μετακινήσεων) δεν συζητήθηκαν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos