Μεγάλη ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας

14 Σεπτεμβρίου 2012 01:40

Με τη συμμετοχή των Ενώσεών μας, ολοκληρώθηκε η μεγάλη ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα.

Ως ένστολοι πολίτες, που με τους δικούς μας αγώνες έχουμε αναδείξει κι εμείς τα δικά μας προβλήματα και τις δικές μας αγωνίες για το μέλλον των εργασιακών μας χώρων, αλλά και για αυτό καθ' αυτό το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, απαιτούμε να πληρώσουν αυτοί που προκάλεσαν την κρίση.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα και οι οργισμένες αντιδράσεις του λαού μας, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή.

Ως εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας αρνούμαστε τη χρησιμοποίησή μας για την απορρόφηση των λαϊκών αντιδράσεων και καλούμε την Κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, πείθοντας τους πολίτες για την ορθότητα της πολιτικής της.

Τα τελευταία 3 χρόνια υποστήκαμε περικοπές στους μισθούς μας της τάξεως του 30%. Παγώσανε οι μισθολογικές προαγωγές και οι ωριμάνσεις, επιφέροντας επιπλέον μειώσεις. «Κουρεύτηκαν» τα ταμεία μας, οι συντάξεις και τα εφάπαξ, αναγκάζοντάς μας να προσφέρουμε μάχιμη υπηρεσία, έως τα 60 χρόνια της ηλικίας μας.

Ενταχθήκαμε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μείναμε ουσιαστικά χωρίς γιατρούς και φάρμακα, τα οποία καλούμαστε να πληρώσουμε από τις ήδη άδειες τσέπες μας. Παράλληλα, δεχθήκαμε άγρια φορολογική επιδρομή με αποτέλεσμα σε συνάρτηση με όλα τα παραπάνω, να αδυνατούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας!!

Η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, Βασικό Μισθό των 683 € και χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας μας.

Οι Ομοσπονδίες μας συμπαρίστανται στον αγώνα του λαού μας, για να υπάρξει μια άλλη πολιτική, απαλλαγμένη από τα δεινά των Μνημονίων και της Τρόικας, στέλνοντας ένα μήνυμα αντίστασης και από την πλευρά όλων των ενστόλων.

Η εργασία μας 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς τήρηση του ωραρίου εργασίας και χωρίς ουσιαστική αποζημίωση, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας υπέρ του καθήκοντος, «ανταμείβεται» από την Πολιτεία με νέες περικοπές και απαξίωση, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας, την κατοχύρωση του επαγγελματισμού και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Οι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες – Λιμενικοί, δεν είναι δούλοι...

- Ο - - Ο - - Ο -

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Κ.     ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Υ.Π.Σ.Ν.Α.      ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Π.Λ.Σ.Κ.

ΚΕΦΑΛΑΣ Ευάγγελος     ΡΟΥΣΣΟΣ Σταύρος               ΜΕΡΓΙΑΣ Ηλίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos