Προγραμματισμός για το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας

21 Σεπτεμβρίου 2012 15:36

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, για τα επιχειρησιακά προγράμματα 2012-2014 και 2013-2015 σε εφαρμογή του ν.2852/2010, πραγματοποιήθηκε

με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Πουσσαίου και Τζώρτζη Μακρυωνίτη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργου Γκούφα, του διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Λευτέρη Καστρίσιου και του διευθυντή Οικονομικού, Βαγγέλη Μαούτσου.

Πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων στην Περιφέρεια με βάση, κυρίως, τη χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους και διαπιστώθηκε η δυσκολία σύνταξης νέου προγράμματος δράσεων και έργων για τον επόμενο χρόνο.

Συγκεκριμένα:

 Τα έργα ΕΣΠΑ, τα έργα που χρηματοδοτούνται από τις ΣΑΕΠ και ΣΑΜΠ, καθώς και τα έργα τομεακών προγραμμάτων έχουν επαρκή χρηματοδότηση και άρα θα συμπεριληφθούν στο σύνολό τους στο τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα όπως έχει προγραμματιστεί.

 Τα έργα που έχουν προγραμματιστεί από τα Νομαρχιακά Προγράμματα Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και είναι σε εξέλιξη με εξασφαλισμένη πίστωση, θα ενταχθούν στο ετήσιο πρόγραμμα και όσα έχουν μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα στο τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα.

 Έργα που έχουν δημοπρατηθεί και δεν έχουν εξασφαλισμένη πίστωση, δεν συμβασιοποιούνται έως ότου εξασφαλιστούν οι ανάλογες πιστώσεις.

Υπενθυμίζεται πως για τα έργα έπρεπε να μεταβιβαστούν στην Περιφέρειά μας μέχρι σήμερα πιστώσεις ύψους 8.500.000 ευρώ και έχουν εκταμιευτεί 300.000 ευρώ.

Αποφασίστηκε να σταλεί υπόμνημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο θα παρουσιάζεται η δυσκολία υλοποίησης του σχεδιασμού που προβλέπει η υπουργική απόφαση για τα επιχειρησιακά προγράμματα (με βάσει τον "Καλλικράτη") λόγω έλλειψης πόρων.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την απογοήτευση του για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και την προσπάθεια, όπως τόνισε, απαξίωσης τόσο σε οικονομικό όσο και θεσμικό επίπεδο. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ως παράδειγμα την άρνηση στελέχωσης με προσωπικό νευραλγικών για τα τουριστικά νησιά μας υπηρεσιών, όπως αυτές των εποπτών υγείας, κτηνιάτρων κλπ. είτε με νέες προσλήψεις, είτε με μετατάξεις.

"Τα υπομνήματά μας στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ούτε εισακούστηκαν ούτε απαντήθηκαν" δήλωσε ο κ. Μαχαιρίδης, ο οποίος επεσήμανε πως σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Γιάννη Σγουρό, ζήτησε να συζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών και να εξετάσει τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Σγουρός ενημέρωσε τον κ. Μαχαιρίδη πως ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους Περιφερειάρχες μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και το Συμβούλιο Κορυφής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos