ΣΥΡΙΖΑ: Για Νεώριο Σύρου

01 Οκτωβρίου 2012 14:56

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των "διοικούντων" του Ναυπηγείου να δοθεί μια μάλλον ανύπαρκτη εικόνα συναίνεσης των

εργαζομένων για την κατάσταση που επικρατεί στο ΝΕΩΡΙΟ της Σύρου, οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι και μόνο αυτοί έχουν καταστεί οι αρνητικοί πρωταγωνιστές σε αυτή την κατάφωρα εκφοβιστική προσπάθεια χειραγώγησης τους.

Ως γνήσιος εκπρόσωπος της πιο κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής τάξης της Ευρώπης, η διοίκηση του ναυπηγείου προσπαθεί να πετύχει την ανάθεση κρατικών εργολαβιών απειλώντας έμμεσα με κλείσιμο του ΝΕΩΡΙΟΥ και να εκβιάσει τους εργαζόμενους, όταν εκείνοι απαιτούν την τήρηση από την Εταιρεία των νόμιμων υποχρεώσεων της, με απειλές περί συνεργασίας με εξωτερικά συνεργία για την εκτέλεση εργασιών που μέχρι τώρα εκτελούνταν από μόνιμους εργαζόμενους.

Η ενέργεια της ανάθεσης της ρυμούλκησης σε πλοία ιδιωτικής εταιρείας ύστερα από την έκφραση του δικαιολογημένου αιτήματος από την πλευρά των πληρωμάτων των εταιρικών ρυμουλκών για την καταβολή έστω και ενός ελάχιστου μέρους από τις υπερωρίες αποτελεί μια ακραία πράξη απαξίωσης προς εκείνους οι οποίοι έμπρακτα στηρίζουν το Ναυπηγείο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε αυτό συχνά εκ των πραγμάτων δωρεάν.

Η σιωπή από εδώ και πέρα από όπου και να προέρχεται αποτελεί συνενοχή και αποδοχή των πρακτικών της διοίκησης και οφείλουν όλοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση είτε είναι οι τοπικές συνδικαλιστικές οργανώσεις είτε ο Δήμος είτε οποιοσδήποτε άλλος φορέας.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos