Χ. Κόκκινος: Η υποβάθμιση της περιφερειακής αρχής συνεχίζεται

01 Οκτωβρίου 2012 19:05

Με έκδηλο το άγχος της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου να επιβάλει τις απόψεις της και να εγκρίνει βιαστικά και πιεστικά το σχέδιο Επιχειρησιακού

Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου , το ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του έτους 2013 και τον Απολογισμό του οικονομικού έτους 2011, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο (28/9/2012).

Η Περιφερειακή Αρχή απομονώθηκε και καταγγέλθηκε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης της Π.Ν.Α. και περιορίστηκε στο να αντικρούει με γενικόλογα επιχειρήματα την τεκμηριωμένη κριτική που της ασκήθηκε.

Συγκεκριμένα:

-Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε "από σπόντα" στη Σύρο ενώ με απόφαση του στις 1/9/2012 στη Λέρο προσδιόριζε τη Σαντορίνη ως τόπο συνεδρίασης.

-Τα θέματα της ημερήσιας Διάταξης δόθηκαν στα μέλη του Π.Σ. κυριολεκτικά λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε όλο της το μεγαλείο!!!

-Με μόνο της ψήφους της Περιφερειακής Αρχής εγκρίθηκε το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος που είναι γενικόλογο και ακοστολόγητο και το ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του 2013 στο οποίο "αγνοούνται" τα έργα που υλοποιούν μέσω εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων τα Υπουργεία.

-Ο προϋπολογισμός του β΄ τριμήνου του 2012 και ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2011 χαρακτηρίζονται από την καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων και την απουσία στήριξης της επιχειρηματικότητας. Οι δράσεις του δεν είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές . Η αύξηση της ανεργίας και οι υφεσιακές τάσεις που επικρατούν στο Νότιο Αιγαίο αποδεικνύουν την οπισθοδρόμηση και την παρακμή που βιώνουν οι νησιώτες μας.

Η Περιφερειακή Αρχή εμφανίζει τους αριθμούς να ευημερούν όμως οι πολίτες υποφέρουν.

Τέλος ο περιφερειακός μας συνδυασμός "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" πρωτοστάτησε και στήριξε ψηφίσματα που αφορούσαν :

α) τη μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη Σύρο και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και

β) την παραμονή και λειτουργία στη Σύρο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos