Ο Δήμος Σίφνου συνεργάζεται με το Πάντειο Πανεπιστήμιο

02 Οκτωβρίου 2012 21:10

Τη Σίφνο επισκέφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγητής κ. Γρηγόρης Ι. Τσάλτας, οι Αντιπρυτάνεις κα Ισμήνη Κριάρη και κ. Ευάγγελος Πρότζας και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρης Καντιάνης.

Με κύριο θέμα το σχεδιασμό των ενεργειών για την αποκατάσταση-ανακατασκευή του κτηρίου ιδιοκτησίας του Παντείου στα Εξάμπελα (κτήριο ΠΡΕΖΑΝΗ), πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «Κώστας Κορωναίος» μεταξύ της αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου και του Δημάρχου Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη, με την παρουσία του Πανεπιστημιακού Καθηγητή κ. Γιάγκου Ανδρεάδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Σούλη, του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Σταυριανού και της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη. Ο Πρύτανης εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της στατικότητας του κτηρίου. Μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών συζητήθηκαν εκτενώς η αναγκαιότητα των επισκευών και εξευρέσεως οικονομικών μέσων από δημόσιες ή ιδιωτικές πηγές, πέραν των 250.000,00€ που ήδη έχουν εγκριθεί στον προϋπολογισμό του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και η πιθανότητα δημιουργίας Κέντρου Αιγαιακού Πολιτισμού με έδρα τη Σίφνο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πρύτανης κ. Γρηγόρης Τσάλτας και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου "Μαριάνθη Σίμου», συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Βασίλη Ψαθά και περιήλθαν στους χώρους του, στους οποίους το καλοκαίρι του 2013 ο Δήμος σε συνεργασία με το Κέντρου Δράματος του Πανεπιστημίου πρόκειται να υλοποιήσουν το εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα World Crisis Theatre, με την πρώτη ομαδική συνάντηση 35 εκπροσώπων και ηθοποιών των επτά(7) ευρωπαϊκών θεάτρων που μετέχουν σε αυτό.

Κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διήμερη επίσκεψη του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων κατατέθηκαν επίσης σκέψεις και προτάσεις για τη δημιουργία στο μέλλον ενός κοινού και μακρόπνοου πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σίφνου, των πολιτιστικών φορέων του νησιού, του Παντείου και του Κέντρου Δράματος του Πανεπιστημίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos