Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε σήμερα τέσσερις νέους Αντιπεριφερειάρχες και τρεις νέους Εντεταλμένους

10 Ιανουαρίου 2022 16:44

Σε αναδιάρθρωση του διοικητικού σχήματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος.

Οι αλλαγές απηχούν την φιλοσοφία που διέπει όλα τα διοικητικά σχήματα κατά την διάρκεια της θητείας της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, η οποία, χωρίς εξαιρέσεις, αξιοποιεί διαδοχικά μέσα από θέσεις ευθύνης, όλα τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας.
Παράλληλα, έχοντας αφήσει οριστικά στο παρελθόν τις αναχρονιστικές αντιλήψεις περί διοίκησης, κάνει για άλλη μια φορά πράξη την αποκέντρωση, την ενδοπεριφερειακή συνοχή και την εμπέδωση της περιφερειακής συνείδησης, με ισότιμη αντιμετώπιση των νησιών και των εκπροσώπων τους, μέσα σε ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης προέβη στον ορισμό τεσσάρων (4) νέων Αντιπεριφερειαρχών και τριών (3) νέων Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων.

Νέοι Αντιπεριφερειάρχες είναι οι:
Μπάρδος Χρήστος - Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου,
Νικολής Νίκος - Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δωδεκανήσου ,
Μπρίγγος Στέλιος - Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κυκλάδων,
Κατσάνη Ευδοκία - Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων.

Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες πλαισιώνουν τους Κάλλιστο Διακογεωργίου, Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων, Γιώργο Χαλκιδιό, Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Δαρζέντα, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων, η θητεία των οποίων λήγει την 31η Ιουλίου 2022 και Χαρούλα Γιασιράνη, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων Δωδεκανήσου, η θητεία της οποίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη, παρατείνεται ως την 31η Ιουλίου 2022, λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει η πανδημία Covid-19.

Οι νέοι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι οι :

Ζαννετίδης Φιλήμονας - Πρωτογενούς Τομέα
Κρητικός Ιωάννης - Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου
Λάσκαρης Δημήτρης - Ενέργειας, Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων Κυκλάδων

Νέος Πρόεδρος στην εταιρεία "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε." ορίζεται ο Θεμέλαρος Γιάννης.

Ο τομέας Μεταφορών & Επικοινωνιών Δωδεκανήσου περνά στην αρμοδιότητα του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου.