Έλλειψη προσωπικού στη Δ.Ο.Υ Μυκόνου

09 Οκτωβρίου 2012 11:13

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Μυκόνου, κ. Αθανασίου Κουσαθανά-Μέγα, σχετικά

με τη δραματική έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζει η Δ.Ο.Υ. Μυκόνου. Επισυνάπτεται η επιστολή του Δημάρχου Μυκόνου. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ενημερώσω για ένα θέμα μείζονος σημασίας που αφορά αφενός το νησί της Μυκόνου και αφετέρου το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο προΐστασθε.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα εστιάζεται στη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ που αντιμετωπίζει η Δ.Ο.Υ Μυκόνου.

Δυστυχώς κατά την επίσκεψη μου στην ανωτέρω υπηρεσία του Υπουργείου σας, διαπίστωσα προσωπικά την έλλειψη προσωπικού και την έντονη υποστελέχωση αυτής.

Επειδή η κατάσταση αυτή μού κίνησε το ενδιαφέρον, πληροφορήθηκα ότι απ' τις προβλεπόμενες δεκαεννέα (19) θέσεις της υπηρεσίας μόνον οκτώ (8) υπάλληλοι στελεχώνουν την υπηρεσία και υπηρετούν την παρούσα στιγμή σ' αυτήν.

Επίπλεον, διαπίστωσα προσωπικώς ότι η Κα Ρούσση Έφη - Προϊσταμένη της ΔΟΥ Μυκόνου – εκτελούσε παράλληλα και χρέη απλού υπαλλήλου εκδίδοντας ακόμα και διπλότυπα (!), προκειμένου να ανταπεξέλθει στη διεκπεραίωση των υποθέσεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρηματιών Μυκόνου.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η υπηρεσία της Δ.Ο.Υ Μυκόνου διέπεται από έναν τεράστιο φόρτο εργασίας, καλείται δε καθημερινώς να εξυπηρετήσει χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις.

Ο ρόλος της είναι μείζονος σημασίας, στο σημαντικό θέμα της είσπραξης εσόδων, τόσο για τον τόπο μας όσο και για την Εθνική μας Οικονομία, ειδικότερα στις δύσκολες μέρες μας...

Παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε άμεσα τη στελέχωση της Δ.Ο.Υ Μυκόνου (μέσω μετατάξεων, αποσπάσεων κλπ.), δεδομένου ότι οι υπηρεσίες ειδικά σε νησιωτικές περιοχές όπως ο Δήμος μας υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, είναι δε πολύ πιο δύσκολο να στελεχωθούν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών ως παραμεθόριος περιοχή.

Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα και αποτελεσματικά στο αίτημα μας για το συγκεκριμένο πρόβλημα, και γι' αυτό σάς ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας και ευχόμαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ - ΜΕΓΑΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos