Σύσκεψη με επίκεντρο τα προβλήματα Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

12 Οκτωβρίου 2012 01:45

Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου και με την παρουσία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη επικεντρωμένη στα ζητήματα που αφορούν τη Νάξο και τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Τζώρτζης Μακρυωνίτης και Αντώνης Χατζηιωάννου, οι αντιδήμαρχοι Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ.κ. Ψαρράς, Λιανός και Μάϊνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λ. Θεόφιλος, Β. Σιγάλας, Μ. Δαδάος, Δ. Γρυπάρης, η εκπρόσωπος του κ. Χρυσόγελου, Διονυσία Ευθυμιάτου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου Δ. Τσιργής, καθώς και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αναφερόμενος στα έργα που εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στα νησιά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πως αγγίζουν τα 55 εκατομμύρια ευρώ με την εικόνα προόδου, ωστόσο, να είναι απογοητευτική καθώς για το κομμάτι του ΕΣΠΑ σε έργα προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων υπάρχει απορρόφηση μόλις 500.000 ευρώ. "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε πόρους του ΕΣΠΑ", τόνισε, προσθέτοντας ότι "εξασφαλισμένες πιστώσεις έχουν μόνο τα έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί".

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για την αναγκαιότητα σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τριτογενή τομέα (υπηρεσίες), ενώ πρότεινε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το Σύμφωνο Ποιότητας ξεκινώντας από το νησί της Νάξου. Επίσης, εξέφρασε την αναγκαιότητα να αναλάβει ο Δήμος τη χωροθέτηση των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών.

Σχετικά με τα θέματα πρωτογενούς τομέα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Χατζηιωάννου, αναφορικά με τις σταβλικές εγκαταστάσεις ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια βρίσκεται στην κωδικοποίησης των διαδικασιών έτσι ώστε να δοθούν μεθοδικά ουσιαστικές και ομαδικές λύσεις. Επίσης, τόνισε πως τα επενδυτικά σχέδια βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης, προκειμένου να οριστικοποιηθούν και να προχωρήσει η εκταμίευση.

Εκτενώς συζητήθηκαν και τα προβλήματα αλλά και οι προτάσεις για τον τομέα της υγείας με τον διοικητή κ. Τσιργή να επισημαίνει τη δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα είναι μηδενικά. Ζητήθηκε να πιέσουν όλοι οι φορείς ώστε να δημιουργηθεί ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από παιδίατρο, γενικό γιατρό και επισκέπτη υγείας το οποίο θα επισκέπτεται τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων και θα καλύψει σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες των πολιτών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos