Πλούσιο σε επαφές και συζητήσεις ήταν το διήμερο 31/10 και 1/11 για το Δήμαρχο Τήνου.

02 Νοεμβρίου 2012 21:59

Μετείχε, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας των 24 Δημάρχων νησιών του Αιγαίου, σε μακρά σύσκεψη με τους Υπουργούς Οικονομίας κ. Στουρνάρα

και Εργασίας κ. Βρούτση και παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Δήμαρχος, με επισημάνσεις και ερωτήσεις του, κατέδειξε την ταλαιπωρία και το άσκοπο υλοποίησης μιας τέτοιας απόφασης, σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα των νησιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο ως προς αυτά. Ανέφερε και την προσφορά ακινήτου για τη δωρεάν στέγαση της υπηρεσίας, που δεν φάνηκε να συγκινεί τους Υπουργούς. Το ίδιος ασυγκίνητοι έμειναν από την εικόνα των απαγορευτικών, της ανεπαρκούς ενδοεπικοινωνίας, της ανάγκης ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών, κλπ. (μόνο, ίσως, θετικό από την όλη συνάντηση, η απάντηση του κ. Στουρνάρα σε ερώτημα του κ. Δημάρχου για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά, όταν ο Υπουργός δεσμεύτηκε ρητά και παρουσία όλων για τη διατήρησή του).

Ακολούθησε συνάντηση στη Βουλή με τα πολιτικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ). Το παράδοξο ήταν ότι και οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση (για τα υπόλοιπα ήταν αναμενόμενη η ένθερμη υποστήριξή τους) αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος των νησιών και συμπαραστέκονται στον αγώνα τους!

Νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. που τίθεται αναμφίβολα υπέρ της πρωτοβουλίας των Δημάρχων, δίνοντας και μια γλαφυρή εικόνα, ως προς το τι συμβαίνει αυτή την ώρα στις συγχωνευθείσες Δ.Ο.Υ. της χώρας (το απόλυτο χάος, με θύμα τους συναλλασσόμενους πολίτες).

Συνέντευξη τύπου στην Ένωση Συντακτών Τύπου, όπου καταδείχθηκε, με τον πλέον σαφή τρόπο, πόσο άδικη και πόσο αναιτιολόγητη με βάση οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά κριτήρια, είναι η απόφαση κατάργησης των Δ.Ο.Υ. των νησιών, που παραβιάζει το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη της Λισαβόνας.

Αποφασίστηκε, τέλος, ομόφωνα η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης κατά των ακατανόητων σχετικών αποφάσεων του Υπουργού, με την ελπίδα των νησιών να εναποτίθεται πλέον στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Κοινή επίσης η απόφαση οι κινητοποιήσεις κάθε μορφής, να συνεχιστούν.

Διαπίστωση του Δημάρχου Τήνου από όλα τα ανωτέρω είναι ότι η μνημειώδης αυτή έμπνευση του Υπουργείου Οικονομικών (σε ό,τι αφορά τα νησιά, που τόσο συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια με τις θερινές επιδόσεις τους), δεν έχει τύχει επεξεργασίας σε βάθος, είναι μια σπασμωδική και βεβιασμένη ενέργεια, που αγνοεί κυριολεκτικά τις ειδικές συνθήκες της περιοχής μας και γενικά τον όρο νησί. Έρχεται προς υλοποίηση στον πλέον ακατάλληλο χρόνο και επιφυλάσσει δεινά για τα νησιά, των οποίων λησμονείται η εθνική αποστολή. Βρίσκεται, σε πλήρη αντίθεση με τη μέριμνα που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα φυσικά, μικρά νησιά (στα οποία υπάγεται η Τήνος, με βάση τα κριτήρια της ΕΕ). Ο Δήμαρχος επέμεινε ότι αποτελεί ολίσθημα να υποθηκεύεται το μέλλον ενός ζωντανού νησιού όπως η Τήνος (αλλά και τα υπόλοιπα) και να θυσιάζονται κατακτήσεις δεκαετιών εν μιά νυκτί, με ανάλογη προχειρότητα και ασέβεια προς τους νησιώτες.

Η προσπάθεια για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Τήνου συνεχίζεται. Γι αυτό και η ενημέρωση του κ. Δημάρχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους φορείς και τους πολίτες της Τήνου, θα είναι πλήρης και διεξοδική, αύριο 3-11-2012 και ώρα 11.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos