Σημαντικές επαφές του Δημάρχου Σίφνου στην Αθήνα

08 Νοεμβρίου 2012 21:00

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Σίφνου από τις 31/10 έως και τις 5/11, προκειμένου να προωθήσει θέματα που απασχολούν το Δήμο Σίφνου

και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα:

- Την Τετάρτη 31/10 συμμετείχε, στo πλαίσιο της πρωτοβουλίας των Δημάρχων νησιών του Αιγαίου, σε σύσκεψη παρουσία των Υπουργών Οικονομίας κ. Στουρνάρα και Εργασίας κ. Βρούτση καθώς και παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών για το θέμα της κατάργησης των Δ.Ο.Υ. στα νησιά μας. Πέραν των υποσχέσεων για δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υποθέσεων (Κ.Ε.Φ.Υ.) σε κάθε νησί όπου καταργείται η Δ.Ο.Υ., δηλ. υπηρεσιών ανάλογων με τα Κ.Ε.Π. που θα διεκπεραιώνουν τις φορολογικές υποθέσεις των πολιτών, εξαιρετικά σημαντική κρίνεται η δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών για τη διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά μας.

- Την Πέμπτη 01/11 συναντήθηκε με τον εργολάβο της Κοινοπραξίας στην οποία έχει ανατεθεί το έργο της κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) κ. Στέφανο Μπονάτο.

Ο εργολάβος ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι το αμέσως προσεχές διάστημα υπογράφεται η σύμβαση με την Εγνατία Α.Ε. και εντός του μηνός Νοεμβρίου θα εγκατασταθούν στο νησί, προκειμένου να ξεκινήσει αυτό το τόσο σημαντικό έργο.

- Την Παρασκευή 02/11 συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Σταϊκούρα κι έθεσε υπόψη του, μεταξύ άλλων, ζητήματα, όπως η χρηματοδότηση του Δήμου Σίφνου για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, η χρηματοδότηση της μελέτης Σ.Χ.Ο.Α.Α.Π.(η συγκεκριμένη μελέτη ανοίγει το δρόμο για την επέκταση των οικισμών στο νησί μας), η εξασφάλιση της συνολικής ετήσιας χρηματοδότησης που δικαιούται ο Δήμος για την εύρυθμη λειτουργία των αφαλατώσεων, η επιθυμία εξεύρεσης πόρων για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου με την κατασκευή αποδυτηρίων, κερκίδων και φωτισμού κ.ά.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα συγκεκριμένα αιτήματα και ορίστηκε νέα συνάντηση μέσα στο Νοέμβριο.

- Τη Δευτέρα 05/11 συναντήθηκε, παρουσία του Δημάρχου Σερίφου κ. Αντωνάκη, με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη και το Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Μπούσιο και συζήτησαν τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δυτικές Κυκλάδες, Η συζήτηση επικεντρώθηκε:

α) στην υποχρέωση των ακτοπλοϊκών εταιριών για έγκαιρη δημοσιοποίηση των δρομολογίων,

β) στην κήρυξη της γραμμής των Δυτικών Κυκλάδων ως εποχιακά άγονης, από 15 Οκτωβρίου έως 15 Απριλίου, στα πλαίσιο του ανασχεδιασμού της ακτοπλοΐας. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί αφενός η ύπαρξη ικανού αριθμού αλλά και σταθερών δρομολογίων, συνεπώς η ικανοποιητική εξυπηρέτηση επιβατών και επαγγελματιών κι αφετέρου θα δοθεί κίνητρο, ώστε να δρομολογηθούν στη γραμμή μας σύγχρονα πλοία αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες,

γ) στα ελλιπή ακτοπλοϊκά δρομολόγια κατά τη χειμερινή περίοδο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτακτική ανάγκη για τέταρτο δρομολόγιο από και προς Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Σίφνου τόνισε ότι είναι σοβαρότατο πρόβλημα για τους κατοίκους, τους εργαζομένους και τους επισκέπτες των νησιών το γεγονός ότι δεν υπάρχει δρομολόγιο για Πειραιά την Παρασκευή και δρομολόγιο από Πειραιά το Σάββατο. Συνεπώς, όποιος επιθυμεί ή ακόμη χειρότερα πρέπει να μεταβεί στον Πειραιά, υποχρεώνεται να λείψει από την εργασία του από την Πέμπτη ως και τη Δευτέρα. Ασθένειες δε και τραυματισμοί, όπως ήδη δυστυχώς φάνηκε, "απαγορεύονται αυστηρά" μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης και ως την ίδια ώρα την Κυριακή. Το αυτονόητο αίτημα είναι τουλάχιστον η επαναφορά του δρομολογίου της Παρασκευής προς Πειραιά μέσω Μήλου και από Πειραιά το Σάββατο το πρωί,

δ) στη δυνατότητα συμμετοχής πλοίων Α και Β κατηγορίας(είναι σύγχρονα πλοία νέας τεχνολογίας) στην επαναπροκήρυξη των άγονων γραμμών.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να ασχοληθεί διεξοδικά με τα δίκαια αιτήματά μας και να απαντήσει άμεσα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos